Trebaju im čizme i tople jakne 1

Svratište za decu ulice zamolilo je sugrađane koji žele da pomognu da donesu toplu obuću i jakne za devojčice i dečake, s obzirom da su potrebe dece za zimskom opremom veće sa dolaskom hladnijih dana.

Kako je televizija N1 izvestila, prošlog vikenda, kada je pao prvi sneg ove zime u Beogradu, 87 dečaka i devojčica provodilo je dan u Svratištu.

Jasna Bratičević iz Svratišta kaže za N1 da svi koji žele da doniraju odeću i obuću mogu lično da dođu na jednu od dve lokacije – u ulicu Krfska 7a na Zvezdari ili u Bulevar Arseniija Čarnojevića 145 na Novom Beogradu.

Bitno je samo da garderoba i obuća bude nosiva i čista ali da nema potrebe da je nošena na hemijsko čišćenje. Deca koja dolaze u Svratište su uzrasta od 5 do 15 godina, najviše je onih između 8 i 13 godina, pa su neophodne veličine za taj uzrast“, objasnila je ona.

Bratičević navodi i da je najveći deo dece uzrasta od 8 do 12 godine. Prema njenim rečima, pored odeće i obuće stalne potrebe Svratišta su uvek iste – uvek dobro dođu neke stvari koje mogu da daju deci za doručak, mleko i mlečni proizvodi, slatkiši, grickalice, školski pribor, sredstva za higijenu.

Ističe da dnevno na obe lokacije bude između 80 i 100 dece, da u Svratištu mogu da jedu, da se presvuku, urade domaće zadatke, igraju se…

„Naše iskustvo pokazuje da broj dece koja dolaze u Svratište ne opada. Beogradu je sigurno potrebno još dva svratišta“ ukazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari