"Protekli dani u Majdanpeku liče na Kristalnu noć": Povodom hapšenja aktivista koji brane Staricu 1Foto: J. B. K.

Prethodnih nekoliko dana u Majdanpeku podseća više na „kristalnu noć“ nacističke nemačke nego na bilo šta drugo, ocenjuje Pokret 1 od 5 miliona.

Kako navode, Ministarstvo unutrašnjih poslova, predvođeno Aleksandrom Vulinom, vrši progon aktivista koji brane planinu Staricu u Majdanpeku.

„U samo nekoliko dana policija je upadala u stanove aktivista, privodila i hapsila bez ikakvih dokaza i osnova. Ovakvo iživljavanje sistema nad aktivistima, nedvosmislen je dokaz da režim Aleksandra Vučića brani isključivo kapital kineske kompanije Ziđin, a ne svoj narod“, naglašava 1 od 5 miliona.

Oni apeluju na Srbiju da drži oči otvorene, obzirom da jedan po jedan aktivista iz Majdanpeka nestaje i odlazi u pritvor u Negotinu ili na „informativni razgovor“ koji se, kako kažu, vrlo brzo pretvori u psihičko maltretiranje od 6 sati.

„U Majdanpeku se nalaze inspektori iz Bora, Negotina, pa čak i iz Beograda koji naše saborce „love“ kao najveće neprijatelje. Ovim putem upozoravamo Aleksandra Vulina da prestane sa ovakvim progonom u Majdanpeku inače će se susreti sa većim otporom nego što može i da zamisli. Aktivisti nisu sredstvo da se Vulin dokazuje i glumi heroja kinezima, već su to naši sugrađani, naše komšije, naša porodica“, zaključuju iz Pokreta 1 od 5 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari