Za prelazak na onlajn nastavu čeka se Krizni štab

Kontradiktorne izjave nadležnih o epidemiološkoj situaciji u školama

Ostavite komentar


  1. Ministar da se izbori za svoj stav – nema onlajn nastave, makar ne za ucenike od 1. do 8. razreda.

  2. Deca su Nam bila zasticenija kada su bila na nastivi proslogodisneg modela kombinovane natave (jedna onlajn,jedna u skoli),i pod kontrolom roditelja….a ovo idu 3/2 odmor samo sire zarazu I neznanje ….

  3. Onlajn za ucenike srednjih skola hitno! Puno zarazenih, gube casove i u pauzama sede po kaficima a pri tome koriste prevoz!

  4. Srednjoskolci u Beograd je vec nedeljama rade na 2 modelu , koga Vi ovde forbate,ne dozvoliti deci da ovako nastave…ovo je ludilo

  5. Ko je smislio kombinovani model svaki drugi dan u skolu, treba da hitno ode da zivi u sumi, mada i za takav zivot treba znanje.
    Ali kad pogledamo kroz prozor, sve je divno….

  6. Hitno prekid nastave ,i do sada je trebalo da se uvede.Deca su najbitnija. a skole pune virusa.Svaki dan ih je u klupama manje neznam sta se ceka!Autobusi prepuni za dake niko ne nosi maske i tako se putuje sto se vise naguraju to bolje sramota. Gde je tu odgovornost i na kome .Dokle ide ovaj svet i kojim putem.???

  7. Ako vazi da deca idu kombinovano u Beogradu ,onda neka vazi u svim skolama a ne ovako i onako deca se zaraze kao i nastavnici dok stignu do skole.Postoji li inspekcija da vidi koliko dece voze u jednom autobusu mogla bi biti dva autobusa kao i ko ima masku niko gde to sve vodi,i onda dodu u skole gde deca opet budu u masi daka.Hitno zatvaranje skola u svim mestima .Dok se ne vidi dalje kako ce biti.Prevoz dece na prvom mestu. Pa onda u skole,ako bude profesora .Hitno za dobro sutra..svih nas.!!!

  8. Online nastava nije problem ni za mladje ni za starije. Neke lekcije su izuzetno dobro uradjene i deca bolje shvataju nastavni materijal koji iskusni predavaci i nastavnici obrade nego lekcije koje umorni, bolesni ili nemotivisani nastavnici u skoli moraju da izloze.

    Najmladji osnovci takodje mogu da je prate jer su navikli da pola dana provedu ispred telefona ili kompjutera i dobro se snalaze sa instrukcijama raznih igrica. Roditelji ne moraju zbog toga da izostaju s posla – dovoljno je samo prekontrolisati da li je sve uradjeno za taj dan.

    U ovom trenutku je zdravlje vaznije od svega, jer samo zdrav covek ili dete moze sve.

  9. Ne uvodite online nastavu bez preke potrebe. Dovoljno su deca gubila nastavu. Deca trebaju da idu u školu kako zbog socijalizacije tako i zbog učenja. Online nastava nije dovoljna. Kako smo krenuli, zaboraviće i da pišu. Toliko je školski sistem spao na niske grane da je to za svaku sramotu. Znanje je jedino što im sutra niko ne može oduzeti.

  10. Pod hitno škole bi trebalo da se zatvore u Zrenjaninu su bolesni učitelji nastavnici deca su bolesna deca u jednom razredu nemaju glavnu učiteljicu već treća zamena u Zrenjaninu niko ne kontroliše škole mnogo ima zaraženih deca su bitna

  11. Online za srednjoskolce. Pa ljudi mnogo je i prosvetnih radnika bolesno.
    Ma kakav Ruzic ko je on da donosi odluku za tudju decu

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici 10

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rasvetlili su paljenje vagona „BG voza“ koje se dogodilo sinoć, 18. aprila u naselju Batajnica i podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.