Adam Santovac novi izvršni producent N1 1Foto: Marina Pupavac

Adam Santovac imenovan je danas na poziciju novog izvršnog producenta N1 sa ciljem jačanja kapaciteta kanala koji već devet godinu ostaje veran svom osnovnom zadatku – nepristrasnom i objektivnom informisanju građana.

Adam je dugogodišnji profesionalac, sa bogatim iskustvom u svetu televizije. Na N1 je od osnivanja i bio je na pozicijama reportera, producenta dokumentarnog programa, vesti i Dnevnika. Sada preuzima jednu od ključnih pozicija na samom kanalu kroz koju će doprineti budućem razvoju N1 kao informativne platforme.

Adam nastavlja da radi sa timom profesionalaca koji su godinama unazad deo tima N1, a zajedno će pripremati najkvalitetniji informativni program, koji diktira teme, a ne podleže spinovima i propagandi.

„U ovim dinamičnim vremenima, u kojima se vesti konstantno menjaju, Adam na novu poziciju donosi dragoceno iskustvo stečeno u renomiranim domaćim redakcijama, ali i u svetu. Sa druge strane, njegovo poznavanje suštine N1, onoga što je misija televizije od samog početka čini ga savršenim izborom. Uveren sam da će promene koje planiramo da zajedno realizujemo u narednom periodu dodatno učvrstiti poziciju N1 kome građani veruju i koji svakodnevno dokazuje da se i u uslovima neslobode može raditi profesionalno“, istakao je news direktor N1 Igor Božić.

“Radujem se što ću imati priliku da sa iskusnim novinarima, ali i mladim članovima tima radim na kreiranju kvalitetnog informativnog programa – koji treba da postane brži i dinamičniji. I dalje ćemo biti na usluzi građanima i u njihovo ime postavljati pitanja političarima, ali i na njihov poziv odlaziti na mesta gde nastaju priče za koje odgovorni funkcioneri ne žele da zna”, naveo je Santovac dodajući da mu je posebno drago što ima priliku da napreduje na N1 gde je od osnivanja i čije vrednosti deli.

Adam je u svojoj novinarskoj karijeri radio u Produkcijskoj grupi „Mreža” i na radiju Radio S. Od 2014. do 2019. bio je deo tima N1. Za pet godina kao reporter objavio je 910 izveštaja, reportaža, analiza. Od 2019. do 2020. radio je kao reporter i producent emisije „Među nama” koja se prikazuje na Nova S. Nakon što je završio postdiplomske studije njuz i dokumentarnog programa na Njujork Univerzitetu (NYU) u SAD kao stipendista Fulbrajt programa, vratio se na N1 2022. godine.

Autor je deset dokumentarnih filmova, među kojima su “Mega diplomac”, “Prijateljica”, “Decenija nenormalizacije”, “Doktori” i dr. Dobitnik je devet novinarskih nagrada među kojima su Nagrada za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Nagrada EU za istraživačko novinarstvo i Nagrada Edvin Dajmon Njujork Univerziteta. Diplomirani je novinar i master kulturolog Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

N1 ulazi u jesenju sezonu sa planom proširenja kapaciteta i sve bržim i dinamičnijim programom. Postojeći koncept kanala ćemo dodatno unaprediti sa većim brojem javljanja reportera sa svih lokacija u Srbiji. To podrazumeva širenje dopisničke mreže, kao i u veći broj reportera i snimatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari