Adria Media Group doo: Neistinita tvrdnja da je Darko Šarić koristeći Skaj aplikaciju Kuriru slao informacije iz pritvora 1Foto: adriamediagroup.com

Povodom teksta BIRN-a, koju je Danas objavio 23. januara ove godine pod naslovom „Kola na poklon za zaslužne novinare: Kako je Šarić uređivao medije iz pritvorske ćelije?“, danas je reagovala Adria Media Group doo.

Njihov odgovor prenosimo u celosti:

Neistinita je tvrdnja navedena u tekstu od 23.01.2023. godine pod naslovom ,,Kola na poklon za zaslužne novinare: Kako je Šarić uređivao medije iz pritvorske ćelije?“ da je Darko Šarić Kuriru koristeći Skaj aplikaciju slao informacije iz pritvora, da je menjao i uređivao naslove i tekstove, kao i da su novinari dobijali poklone kao nagradu za učešće u diskreditaciji svedoka saradnika.

Navedena informacija pored toga što je neistinita, ni na koji način ne proizilazi ni iz optužnice podnete protiv Darka Šarića i sadržine ,,Sky“ prepiske koja se u predmetnom krivičnom postupku koristi.

Takođe su neistinite informacije koje implicirate u svom tekstu da su novinari medija koje pominjete, a u koje je uključen i Kurir od strane Darka Šarića nagrađivani za dobro urađen zadatak i slično.

Kurir, njegovi urednici i novinari na profesionalan i častan način obavljaju svoj posao u cilju potpunog i jasnog izveštavanja građana o svim temama koje su od interesa za javnost.

Kurir kao profesionalni medij i neprikosnoveni lider kada je u pitanju oblast crne hronike izveštava o svim sudskim postupcima za koje postoji interes javnosti, naročito kada su u pitanju okrivljeni za krivična dela iz oblasti organizovanog kriminala, u skladu sa najvišim standardima novinarske profesije, kodeksom i zakonom, a sve tvrdnje o navodnim uticajima i mešanjima u uređivačku politiku od strane optuženog Darka Šarića i njegovih navodnih saradnika, kao i od strane bilo kojih drugih lica su gruba neistina.

O navedenom svedoči i deo same ,,Skaj“ komunikacije navodno vođene između optuženog Darka Šarića i njegovih saradnika, a koji deo prepiske niste preneli u svom tekstu, koja glasi: ,,A ona plava iz Kurira kako nas sjeba za onaj naslov” (citat iz optužnice).

Dakle, jasno je da Kurir ne da nije dozvolio da bude zloupotrebljen, već je izazvao nezadovoljstvo optuženih svojim profesionalnim izveštavanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari