Staropazovačka opština ovih dana okončala je veliki posao na gasifikaciji svih naseljenih mesta i predajom na upotrebu gasovoda u poslednjem naselju Krnješevci zaokružila gasifikaciju svih devet mesta, tako da će ovaj ekološki najzdraviji energent sem postojećih 15.000 potrošača koristiti i 352 nova domaćinstva u Krnješevcima.

Meštani ovog sela koje je i najmanje u opštini, svega hiljadu stanovnika, na gas su čekali skoro čitavu deceniju. Onda je distributer iz Stare Pazove „Gas Feromont“ uložio sopstveni novac u izgradnju kompletne mreže i distributivnih stanica.

– Uložili smo 45 miliona dinara, a bilo je potrebno da uradimo pet kilometara cevi magistralnog gasovoda i 12 kilometara cevi po naselju kako bi gas stigao do svake kuće – navodi Milan Gavran, direktor „Gas Feromonta“. Meštanima je omogućeno da se na gasnu mrežu priključe po ceni od 79.000 dinara s mogućnošću plaćanja u više rata. Istovremeno s gasifikacijom naselja, Pazovčani su radili i gasifikaciju industrijskih zona.

– Okončali smo jedan veoma veliki posao i sada je svakom domaćinstvu omogućeno korišćenje gasa. Zajedno sa širenjem gasne mreže po naseljima za domaćinstva gasifikovane su i četiri postojeće industrijske zone. To treba da bude naš adut više za investitore koji dolaze i započinju svoj posao baš ovde – smatra predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari