Advokat Marko Janković: Porodice preživelih nisu bile protiv javnog suđenja 1Foto: A.H./ATAImages

Na današnjem, prvom glavnom pretresu suđenja protiv roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro učenika i školskog čuvara, samo je pročitana optužnica, bilo je uvodnih izlaganja tužilaštva i jednog dela odbrane, izjavio je punomoćnik porodica preživele dece, advokat Marko Janković.

On je novinarima ispred Palate pravde rekao da će na sledećem pretresu u utorak biti nastavljeno uvodno izlaganje ostalih branilaca i da će biti uvodnih izlaganja oštećenih.

Janković je rekao da o samoj sadržini uvodnih izlaganja i izjava ne može da govori, jer je sud isključio javnost iz slučaja.

On je rekao da su u vezi s tim podeljeni stavovi i dodao da njegovi klijenti „nisu bili protiv toga da bude javno“.

Jedan od zastupnika porodica ubijene dece advokat Goran Petronijević istakao je da je zbog odluke suda da javnost bude isključena sa suđenja obavezan da čuva službenu tajnu.

Upitan šta misli o toj odluci suda, Petronijević je rekao da njegovo mišljenje po tom pitanju „apsolutno nebitno“.

Podsećamo, na prvom ročištu na suđenju roditeljima maloletnog K.K. koji je počinio masovno ubistvo u OŠ Vladislav Ribnikar u maju 2023, kada je stradalo deset osoba, prvo se izjašnjavalo o tome da li će suđenje biti otvoreno ili zatvoreno za javnost. Odlučeno je da će ceo glavni pretres biti zatvoren za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari