Advokat objašnjava zašto policajka iz Valjeva nije izvršila krivično delo 1Foto: Z. S. M.

Policajki iz Valjeva K. P, određen je pritvor do 30 dana zbog, kako se navodi u odluci Višeg suda u Beogradu, mogućeg ponavljanja dela koje joj se stavlja na teret. Njen advokat ističe da elekemenata krivičnog dela koje joj se stavlja na teret – nema.

K. P. se na teret stavlja da je zloupotrebila službeni položaj jer je poslanici Mariniki Tepić poslala izveštaj u kojem se potvrđuje da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović u martu izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom narkotika i alkohola.

Da je Petrović nezgodu izazvao pod dejstvom kokaina i alkohola govorila je poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Narodnoj skupštini, a zatim je nekoliko dana kasnije dobila potvrdu od policajke iz Valjeva, rekao je za N1 Branko Ivković, advokat optužene K. P.

“Dok je bila na poslu bio joj je uključen TV, tekla je rasprava u Skupštini. Bukvalno, žena je reagovala impulsivno, ljudski. Svesna je da u krajnjoj liniji to jeste neka vrsta disciplinskog prekršaja i poslala zarad utvrđivanja prave istine”, rekao je advokat za N1.

Nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“ i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović izazvao je saobraćajnu nezgodu na Dedinju u martu. Dve žene su povređene i odmah prevezene u Urgentni centar.

Afera „Meklaren“ od početka izaziva kontroverze zbog toga što nije bilo poznato kako je do nezgode sa skupocenim automobilom došlo i šta je sa počiniocem.

Krajem juna poslanica SSP-a Marinika Tepć objavila je policijski dokument. Dve nedelje kasnije, 3. jula popodne, policija je zakucala ne na vrata Nikole Petrovića već policajke iz Valjeva, privedena je prvo na 48 sati, a od danas je u Centralnom zatvoru u Beogradu.

“Njoj tako piše u rešenju. Faktički određen je pritvor jer postoji opasnost da ponovi krivično delo, koje i ne postoji”, kaže advokat.

Na pitanje kako ne postoji zloupotreba službenog položaja ako je neki policijski dokument prosledila nekom drugom, advokat objašnjava šta još treba da se desi da bi ovo krivično delo postojalo.

“To nisu zloupotrebe skužbenog položaja. Krivični zakonik je jasan. Bitno je da li ima pribavljanje koristi, što ovde nije u opticaju. A može i da se nanese šteta, što takođe nije u opticaju, jer su ti podaci već bili u opticaju”, pojasnio je advokat.

Oglasila se i poslanica SSP-a Marinika Tepić, koja poručije da je policajka heroj i da nije sama.

N1 televizija uputila je pitanja Prvom osnovnom tužilaštvu u Beograd da bi javnost saznala kako je okončan postupak „Meklaren“ pred sudom, ko se s kim nagodio i šta je odlučio tužilac kako će i da li će Nikola Petrović biti kažnjen, jer je u pitanju ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari