U organizaciji književnog kluba ,,Stevan Raičković’’ u Kučevu je održano književno veče gde su svoje stihove govorili Jelena Jović z Kučeva, koja piše od najranijeg detinjstva, kako poeziju tako i prozu.

Neke od njenih pesama ušle su u knjige pod nazivom „Sto mladih talenata Braničevskog okruga“, u izdanju „Srpske kuće“ iz Požarevca, zatim Radmila Stanković, koja je objavila zbirku ljubavne poezije pod nazivom ,,Mudroljubljenija’’ u dva izdanja kod Udrežanja pisaca poeta iz Beograda . Njena poezija prevedena je i na nekoliko svetskih jezika,a svoje pesme objavljivala je i u raznim Almanasima, od kojih je najpoznatiji ,,Osluškivanja’’ u izdanju Kulturnog kluba ,,Jesenjin’’ iz Beograda. Zatim, Milan Višnjić , pesnik i predsednik Književnog kluba ,,Stevan Raičković’’ koji je objavio zbirku pesama «Ne pušta ona Kišu» a nedavno je nagrađen prestižnom književnom nagradom na konkursu ,,Banatsko pero’.

-Književni klub ,,Stevan Raičković’’ Kučevo, koji za sada broji deset mladih i afirmisanih pisaca i pesnika, osnovan je ovog leta sa ciljem očuvanja sećanja na ovog velikana srpeke književnosti i negovanja pisane reči u ovom kraju,nastojaći da afirmiše lokalne autore i da im pruži mogućnost da svoje radove predstave svojim sugrađanima u gradu na Peku,naglasio je predsednik kluba,Milan Višnjić.

Članica kluba Aleksandra Petrović objavila je nekoliko zbirki pesama «U vrtlogu», «Beleške sa kraja sveta,» «Kroz prizmu ludila» i «Knjiga» ,a nagrađivana je prestižnim književnim nagradama . Ružica Radulj iz Kučeva koja je poznata široj javnosti po svojoj zbirci pesama «Ružin Bukvar» u kojoj je kroz svoje pesme spojila razum i osećajnost, a prvi put se predstavila beogradskoj publici i nastupila na brojnim književim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Magistar je ekonomije i bavi se naučnim radom, istraživanjem Brenda i brendiranja gde je objavila i knjigu.Tu je i Jasna Dejić ,koja se prvi put predstavila publici u Kučevu svojom prozom, a gost književne večeri u gradu na Peku bio je pisac Peko Laličić iz Majdanpeka., pesnik i aforističar koji se predstavio sa svojim pesmama . Piše poeziju, prozu, aforizme, recenzije, prikaze knjiga i bavi se publicističkim radom. Objavljuje u brojnim književnim i drugim listovima i časopisima, i elektronskim medijima. Zastupljen je u brojnim antologijama, zbornicima, almanasima i zajedničkim knjigama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari