Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom PazaruFoto: Senko Župljanin

U organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Novi Pazar održana je prva ovomesečna akcija dobrovoljnog davanja krvi. U današnjoj akciji prikupljeno je 53 jedinice ove vredne tečnosti.

– Na dobrovoljnu akciju doniranja krvi došao je 61 građanin, a krv je dalo njih 53. Nažalost odbijeno je osam građana, zbog oboljenja kao što su pritisak, prehlada i slično- kazala je Ljiljana Kostić, sekretarka Crvenog krsta

Iz Crvenog krsta naglašavaju da su jako zadovoljni odzivom građana na ovonedeljnu akciju, ali apeluju na građane da u što većem broju doniraju krv.

– Ginekologija i hirurgija normalno rade, tamo se vrše operacije, pa je krv preko potrebna, a da ne pominjem naše pacijente koji se leče u drugim gradovima kao što su Kraljevo, Kragujevac i Beograd. Dve mesečne akcije ne zadovolje ni minimalane potrebe za 130 jedinica krvi koje su potrebne Opštoj bolnici u toku jednog meseca. Zato apelujem na sve građane da misle i na svoje bližnje koji su već na lečenju i doniraju ovu vrednu tečnost i spasu život sebi a i drugima- rekla je sekretarka Crvenog krsta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari