Aleksandar Martinović: Širokopojasni internet na celoj teritoriji Srbije do kraja 2025. 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović danas je, na sastanku sa predstavnicima Vlade Kenije, naglasio da je intencija Vlade Srbije da do kraja 2025. godine celokupna državna teritorija bude pokrivena širokopojasnim internetom.

Martinović je rekao da će to biti od posebnog značaja za stanovništvo koje živi u brdsko-planinskim i ruralnim područjima i omogućiće da svi građani, bez izuzetka, pristupe uslugama eUprave i koriste benefite koje im ovaj portal pruža, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Martinović je sa predstavnicima Vlade Kenije razgovarao o jačanju saradnje dveju zemalja u različitim oblastima, pre svega u oblasti elektronske uprave i digitalizacije.

Republika Srbija može biti ponosna na značajne pomake koje je u poslednjih nekoliko godina zabeležila na ovom polju, naveo je Martinović i dodao da naša zemlja može poslužiti kao primer dobre prakse Keniji na putu njene digitalne transformacije.

Predstavnici Vlade Kenije naveli su da je ekonomski napredak koji je Srbija ostvarila u poslednjih deset godina veoma vidljiv, te da Kenija može mnogo toga da nauči na iskustvima naše države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari