Amfetaminsko ulje iz Holandije prodavali u Srbiji: Policija uhapsila 10 osoba zbog opojnih droga 1Foto: mup.gov.rs (arhiva)

Po nalogu Javnog tužilaštvu za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK danas je lišeno slobode 10 lica i to: Z.S, M.T, M.T, A.S, R.S, S.M, M.L, Lj.S, M.B. i M.S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ.

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, ova organizovana kriminalna grupa je zajedno sa I. S. i A. K. koji se nalaze u pritvoru u periodu od 2. februara do danas (29.09.2023.godine) nabavljala amfetaminsko ulje iz Kraljevine Holandije, a potom proizvodila, skladištila i prodavala opojnu drogu amfetamin na teritoriji Republike Srbije.

Prema istim informacijama, ova organizovana kriminalna grupa je nabavljala opojnu drogu – lekove sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama na teritoriji Beograda, a potom transportovala ka Kraljevini Holandiji.

Organizator Z.S. i pripadnik A.S. su uhapšeni jutros na teritoriji Obrenovca prilikom primopredaje oko 170 kilograma opojne droge amfetamin, dok je kod ostalih pripadnika ove organizovane kriminalne grupe, pronađena opojna droga amfetamin, MDMA (ekstazi) i lekovi sa psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Pretresanje prostorija je u toku. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari