Druga srpska teniserka Ana Ivanović savladala je mladu Amerikanku Melani Udin rezultatom 2:1 (2:6, 6:1, 6:1). Udinova je u prvo kolo stigla iz kvalifikacija, a inače se radi o veoma teškoj protivnici koja može da iznenadi svaku teniserku. Upravo je ona bila kobna za Jelenu Janković na ovogodišnjem Vimbldonu, eliminisavši je u trećem kolu (6:7, 7:5, 6:2). Otežavajuća okolnost na ovom meču bili su i vremenski uslovi.

Ana Ivanović je vodila rezultatom 2:6, 6:1, 4:1 kada je kiša prekinula duel. Čim je kiša stala, Ana je dovršila posao protiv četiri godine mlađe teniserke i pobedom 6:1 u trećem setu, izborila plasman u drugo kolo. Efektivno, meč je trajao sat i 28 minuta. Nastavak, posle kiše, trajao je svega šest minuta.

Naredna rivalka Ivanovićevoj biće Melinda Cink iz Mađarske. Broj 59 na WTA listi iznenadila je u prvom kolu Francuskinju Aliz Korne. Osim Ane Ivanović, na turniru u Sinsinatiju vrednom dva miliona dolara igra i Jelena Janković, koja je slobodna u prvom kolu. U drugom kolu igraće protiv pobednice meča Kirilenko – Švedova.

Ipak, najveću pažnju u prvom kolu Sinsinatija izazvala je povratnica na teren Kim Klajsters, koja je pobedom nastavila blistavu karijeru, prekinutu pre dve godine zbog učestalih povreda. Belgijanka je savladala Francuskinju Marion Bartoli rezultatom 2:0 (6:4, 6:3), a u narednom kolu protivnica će joj biti vremešna Švajcarkinja Pati Šnider.

Nevreme odložilo mečeve Đokovića i Troickog

Loše vreme zahvatilo je ceo severni deo američkog kontinenta, pa tako nije smetalo samo Ani Ivanović već i Novaku Đokoviću i Vitkoru Troickom koji učestvuju na Mastersu u Montrealu. Meč između Đokovića i Kanađanina Pitera Polanskog kasnio je više od dva sata zbog provale oblaka. Do zaključenja ovog izdanja rezultat je bio 4:4 u prvom setu. Susret između Troickog i Španca Davida Ferera počeo je tek u ranim jutarnjim časovima po srpskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari