Anketa: Zrenjanincima voda obeležila prethodnu godinu 1Foto: M. P.

Tema vode, godišnjica nerešenog problema, način na koji se postupalo u svemu tome, činjenica da je voda iz slavina u ovom gradu i dalje neupotrebljiva, da je fabrika vode prodata novom stranom investitoru, sve su to objašnjenja koja su Zrenjaninci naveli kao razloge zašto su kandidovali vodu kao najvažniju temu koja je obeležila prethodnu godinu.

Takođe, medicinski radnici koji su požrtvovano radili i pomagali građanima da izađu na kraj sa koronom, po mišljenju Zrenjaninaca su obeležili proteklu godinu.

U njihovom gradu poštovanje i podršku građana stekli su lekari i svo zdravstveno osoblje iz crvene zone zrenjaninske bolnice, ali i zaposleni u Domu zdravlja, na vakcinalnim punktovima, u opštoj praksi i u Respiratornom centru, gde se građani testiraju na kovid, svuda gde su se oboleli obraćali.

Učesnici ankete na Fejsbuk stranici lista Danas za grad Zrenjanin izdvojili su kao dobre primere Zrenjaninke koje deluju u udruženju “Obrok za porodicu” i koje nesebično pomažu socijalno ugoženim porodicama.

Jedan Zrenjaninac je upitao „Zar takav postoji?“ dok je drugi predložio „Ako već pravite anketu, stavite Žarka Zrenjanina a ne ovog koji nikakve veze nema sa našim gradom !“,misleći na spomenik Kralju Petru.

Evo kako su Zrenjaninci predlagali i komentarisali, ovo su neki od odgovora :

“Ni ličnost ni događaj, već žitelji ovoga propalog grada, koji su još uvek živi. „

“Legenda odbojke i veliki ljubitelj sporta Dalibor Magazinin“

„Simo Salapura“ , “Voda, voda….i tako već 18 godina, zar je moguće?“

„Rasvetljavanje položaja vijetnamskih radnika.“, “Ne postoji niko i ništa, postali smo dno dna“.

“Svetla tačka…pobeda građana i „Stop kafileriji“ da smo isterali bar jednog trovača iz grada.“.

“Obrok za porodicu, nahranili i jos yvek hrane gladne u nasem gradu. To je najvazniji dogadjaj na zalost u 21 veku“.

“Svetsko prvenstvo u karateu, veliki događaj koji možes samo doživeti“.

“Nista. Nista“, “U Zrenjaninu ?”, “Voda! Kao i godinama unazad“., “Punoletsvo neispravne vode“.

“Apatija“. “Ponižavanje naroda“.

„Prodata neispravna fabrika vode, napravljena iz budžeta, prodata privatnom vlasniku i firmi osnovanoj 2 meseca pre kupovine. Jeeezivo“.

“Kolateralni industrijalac za minimalac…..tigrovski …uništava osim plodne zemlje i ovo malo ljudi….tu dostojanstvo palo…zato ovi mladi svi beže preko…“

“Tuga“.

“Gradnja fabrike Ling Long, slučaj Vijetnamskih radnika, punoletstvo bez vode, Kovid idi mi dođi mi, ima ga, nema ga, sad ga vidiš, sad ga ne vidiš tretman“.

“Ni ličnost a Boga mi događaj još manje, sve više smo na ivici propasti…ovakav grad uništiti..treba svi da budu ispitani a ponajmanje nagrađeni…“

“Jedna stara izreka kaže samo su dve stvari beskonačne, univerzum i ljudska glupost. Ovo drugo se odavno odomaćilo ovde i ima ga sve više. Šta da obeleži, tuga i jad…“.

“Dolazak gradonačelnika na posao biciklom“.

“Prljava voda“ “Baš ništa“.

Učesnicima ankete zahvaljujemo na interesovanju i pozivamo ih da pogledaju novo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari