Ataše Ambasade SAD: Orkestrirano blaćenje radi ućutkivanja novinara u Srbiji mora da prestane

Ostavite komentar


  1. Čitao sam dovde: „…nezavisne grupacije poput Reportera bez granica i Fridom hausa…“ ; dalje nisam mogao od smeha.

  2. U SAD mora hitno da prestane blacenje prethodnog predsednika D. Trampa. I da zapocbe medijska istraga o „poslovima“ Hantera Bajdena, o optuzbama vise zena protiv Dz. Bajdena za seks. uznemiravanje, o lazima kojima zapoceta krvava agresija i okupaciha Iraka, o „samoubistvima“ zena koje tuzile B. Klintona….

  3. Taj Amer je zaboravio samo jedno- da nešto kaže o njihovom tobože nezavisnom i ni od ‚koga maltretirano novinarstvo.Ono je veoma često pristrasno, lažno i navijačko novinarstvo, najbolje dokumentovano kod izveštvanja od SAD podržanom rasturanju Jugoslavije, bombardovanjima Srbije, napadima na Libiju, Irak i mnoge druge države itd. Primer -prvo su proglasili UČK za teroriste a kasnije za „borce za slobodu protiv srpskog ugnjetavanja“ Krenula su lažna izveštvanja o navodnom genocidu Srba počinjenim nad muslimanima, Šiptarima itd. Taj -verovatno od CIE postavljeni „ataše“ bi trebao da pogleda svoje decenijama pristrasno novinarstvo, koje je uvek veoma spremno podržavalo sve američke ratove, napade na nezavisne države, ubijanje stotine hiljada nedužnih civila itd. pa tek onda da deli lekcije i soli pamet drugima! Da je slobodno novinarstvo u Srbiji ugroženo to stoji ali ni u SAD nije bolje. Kod nas politika i političari su „glavni urdnici“ novinskih i TV izveštaja, kod njih u SAD su to i političari i moćna industrija, pogotovo vojna, razni „Soroši“ ali i njihove obaveštajne službe i uticajni političari! Ako su SAD primer nezavisnog i slobodnog novinarstva, onda ni naše nimalo ne zaostaje za njihovim!

  4. Gde ste, dragi prijatelju bili kada su drustvene mreze i pojedini mediji cenzurisali Trampa? Da li je cenzura dozvoljena u USA?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.