Austrijska policija: Na objavljenom snimku i fotografijama nije nestala devojčica iz Bora 1Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Austrijska policija saopštila je rano jutros da se veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Rano jutros austrijska policija oglasila se saopštenjem o snimku za koji su prethodno saopštili da se sumnja da se na njemu vide nestala devojčica iz Bora i dve žene iz Rumunije.

Srpski državljanin koji živi u Beču, navodi se u saopštenju, prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene.

„Konstatujući sličnost između devojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najverovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva. Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt“, ističe se u saopštenju austrijske policije.

Devojčica za kojom se traga nestala je u utorak, 26. marta, u borskom naselju Banjsko polje, a potraga za njom danas ulazi u deseti dan.

Podsećamo, devojčica je navodno viđena 30. marta u Beču u pratnji dve državljanke Rumunije.

Srpska policija odmah je reagovala, a Interpol je izdao žutu poternicu kako bi sve države sveta reagovale ukoliko je negde vide.

Oni napominju da se na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice može jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari