Autor izveštaja Fridom hausa: Korupcija bila presudna za pad Srbije

Ostavite komentar


    1. Kad ovi belosvetski ološi uzmu da ti kroje priču o korupciji a oni je legalizovali koroz lobiranje.

  1. Samo korupcija? Sistem, bato – sistem se mora odbaciti i graditi potuno nov. Lopurde, kojima se tepa kao tajkunima, na sud i na dugogdišnju robiju. Bez izuzetka. Inače pr*eće i dalje ova i ovakva „demokratura“ i vladavina otimača. Dok se ne podsetimo eksproprijacije eksproprijatora gušićemo se propadanju. Dok se ne ugušimo sasvim i skroz naskroz. Svakog dana sve više propadamo.

  2. Gadim se od procenivanja stepene demokratije u bilo kojoj zemlji i naravno i u Srbiji nikada nisam glasala za SNS niti cu ali ta svetska farsa o demokratiji je odvratna DRM kratija danas sluzi da se u njeno ime svrgavaku rezimi vode ratovi oduzimaju osnovna ljudska prava a glavno oruzje za sprovodjenje svega toga su mediji

  3. GOS.dAMNJANOVICU, Vas, komentar podosta lici na komentar savesnog oca upucen svom detetu.
    Cinjenica je da na vlasti, imate autorativan rezim, miksovan sa korupcijom, kriminalom, primitinim nacionalizmom, ksenofobijom, kleronacionalizmom i drugo.
    Ocekivati od takvog rezima da ce se transformisati i postati i ole demokratski je uzaludno nadanje.
    Kompozicija vladajuce garniture je upravo urusavanje i preoravanje svih demokratskih vrednosti, (prava i slobode gradjanina, sloboda misljenja i manifestacije, razlicitosti suceljavanja ka postovanju dostojanstva gradjanina, pluralizam politickih, socijalnih i ekonomskih odnosa, konkurencija znanja i vladavina prava i pravnog poretka).
    Ova aktuelna vlast, ne ume i nije sposobna da obavlja obicne svakodnevne poslove, a kamoli drzanicke, zasto? Jako mali broj ima strucna znanja, diplome su kupljene, ili dobijene po osnovu funkcije koju obavljaju na vlasti.
    Ova vlast se toliko uljuljkala, da je sama sebi dovoljna, da na svako drugo misljenje i stav reaguju agresivni i bezobrazno, druge stranke su minimizirali, optuzujucih za fasizam, kriminal LOPOVLUK i drugo.
    Tenzije svakodnevno odrzavaju a vestom propagandom na svojim medijima pisu sebi ode o svom VODJI, a opoziciju kriminalizuju.
    Igranje na kartu Putina, koji ni sam nezna sta da radi, jer su ekonoske SANKCIJE zapada urusile ekonomiju, a jedini ili jedini izvor prihoda im je energija,kojoj je cena rapidno pala, isti tako, Kina, koja ekonomski jeste gigant, ali Kina po prirodi stvari ima svoj interes i nikako ga nece traciti na ocuvanje vlasti SNS.
    Kina, isto tako zavisi od tehnologije zapada, SAD i ostali demokratija Kanede Australije, jer uslucaju premestanja svog tehnoloskog znanja u Indiju, Pakista, Filipini, Indoneziju, Brazil, Nigeriju i drugde, Kina postal srednje razvijena zemlja, sa potencijalnim nemirima usled socijalnog nezadovoljstva.
    Ova vlast, vesto manipulise sa neobavestenosti gradjan, i njihovim emocijama, koristeci ih za ocuvanje sopstvene vlasti, a na stetu Srbije.

  4. Fridom Haus je u novembru 1941. kao NVO formirala grupa „istaknutih pojedinaca“. Fridom Haus je nevladino telo, udruženje građana dakle. Miloš Damnjanović koji je pisao izveštaj za ovu godinu je novinar Balkan Insight-a koji kreira BIRN. BIRN je NVO koja pare dobija i od Soroševog Fonda za otvoreno društvo, i od npr. USAID-a, koji su, opet, poznati po tome što su mnogima doneli „sreću i demokratiju“, posebno na Bliskom istoku. A i od Fridom Hausa. Dakle uvezani su, a pošto je BIRN prilično anti-vladin, onda je ovakav izveštaj njihovog novinara logičan. Stav Fridom Hausa je, realno, samo stav uticajnog udruženja građana. Kako god, ovo su podaci, a zaključke donesite sami.

    1. Ocete da kazete da demokratija u Srbiji nije urusena i nazadovala ??? Ja nisam strucan , ali mi je smesno da kritikujete ove FH, ma kakvi da su . Jos samo dodajte da je ova vlast povecala demokratiju , hahaaaa

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.