Azdejković: Bujošević je odbio zahteve sindikata o povećanju zarada u RTS-u 1Foto: Aleksandar Crnogorac

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević optužio je člana UO RTS-a Predraga Azdejkovića da je izgovorio tri netačnosti o Javnom servisu, od kojih se jedna odnosi na zahtev sindikata za povećanjem plata, što je, prema Azdejkovićevim tvrdnjama Bujošević odbio, dok on, sa druge strane, navodi da takvih razgovora nikada nije bilo.

– Interesantno da gospodin direktor kaže da nije razgovarao sa sindikatima, ali zna da je predsednik UO Branko Klanšček podržao njihov zahtev za povećanje zarada. Da li je razgovao lično ili preko predstavnika, razgovora sa sindikatima je bilo i njihovi zahtevi su odbijeni, što je sramotno – kaže za Danas Azdejković.

On dodaje da Bujošević nije demantovao njegove tvrdnje da je budžet RTS-a 124 miliona evra godišnje i da novca za povećanje zarada ima “kada bi direktor bio sposobniji da ta sredstva bolje raspoređuje”.

– Takođe, nije demantovao da je otvorena istraga zbog finansijskih malverzicija, budžetiranju nepostojećih emisija i razbacivanju na spoljne produkcije – navodi Azdejković.

Bujošević je prethodno rekao da nije razgovarao sa sindikatima, da nije rekao da nema povećanja plata, već da se ne zna kako će izgledati finansije RTS u 2023. godini.

On je naveo da u leto počinje razgovore sa nadležnim organima vlasti o finansiranju RTS u narednoj godini, a da ove godine za „požurivanje“ tih razgovora postoji dodatni razlog – ističe odluka o finansiranju RTS i RTV kroz račune za struju.

Bujošević je u pisanoj izjavi objavljenoj na sajtu RTS-a istakao i da je Azdejkovića izjava od 21. oktobra da je restoran društvene ishrane RTS jeftiniji od skupštinskog restorana netačna, kao i da je netačno da RTS gleda samo starija populacija, a ne i mladi, jer je RTS najgledanija televizija u starosnoj grupi od 18 do 49 godina.

„To su proverljivi podaci, naročito za članove Upravnog odbora“, naveo je Bujošević.

Azdejković kaže da iako je njegov tvit o restoranu bio šaljiv, lako je uporediti cenovnike i doći do zaključka.

– Gledanost RTS konstantno pada i direktor može da se krije iza istraživanja, ali činjenice su da prisustvo RTS-a na društvenim mrežama, internetu i aplikacijama je nekad i deset puta manje od konkirencije. A mladi ih najviše koriste – poručuje Azdejković.

Predsednik UO RTS-a Branislav Klanšček istakao je za Danas da će se uskoro obratiti javnosti saopštenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari