Bačene bombe na porodičnu kuću u Hajdukovu, sumnja se na krijumčare migranata 1Arhiva Foto: MUP Srbije

Dve jake ekspolozije, a potom i pucnji, odjeknuli su sinoć u naselju Hajdukovo kod Subotice, a prema rečima uplašenih meštana, iza pucnjave najverovatnije stoje krijumčari migranata. Tri bombe, od kojih jedna nije eksplodirala sinoć već su je jutros demontirale specijalne jedinice policije, bačene su ispred porodične kuće aktiviste Baka Ferenca.

Ferenc je poznat po oštrim kritikama na račun migrantske politike i krijumčarenja, te zbog toga u Hajdokuvu ali i okolnim mestima, smatraju da je ovo bio pokušaj zastrašivanja.

Aron Čonka iz Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara kaže za Danas da su šume oko Hajdukova pune migranata i krijumčara, da se ljudi ne osećaju bezbedno posebno nakon ovakvih događaja, a da policija reaguje tek kada dođe do pucnjave i eksplozije, međutim, problem krijumčarenja ne rešava sistemski.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/mestani-jake-eksplozije-i-pucnji-kod-subotiice-kasno-sinoc/

– Kada su prošli put bili u Hajdukovu, patrolirali su do jedan posle ponoći, ali su već sutradan popodne taksisti prokrijumčarili novu grupu migranata. Baka Ferenc je reagovao u svojim javnim obraćanjima, ali ministra policije Bratislava Gašića ne zanimaju problemi sa kojima se suočavaju građani na severu Vojvodine, niti krijumčarenje ljudi. Da li neko treba da bude ubijen, da bi policija reagovala – pita Čonka.

On dodaje da je pucnjave bilo i u Somboru oko migrantskog kampa a da su se eksplozije čule i na Paliću. Naš sagovornik ističe da na Paliću uskoro treba da počne Interento festival, te da su inostrani učesnici tražili od organizatora pismenu garanciju bezbednosti, inače u suprotnom neće da dođu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari