Beograd prajd: Pripadnici Levijatana napali Međunarodni Prajd Forum 1Foto: FreeImages/ Kathy Belge

Na današnjem Međunarodnom Prajd Forumu, koji tradicionalno organizuje Civil Rights Defenders zajedno sa Beograd Prajdom, pripadnici Levijatana su pocepali baner Beograd Prajda i urinirali ispred prostorije gde se održava konferencija, navedeno je na Instagram profilu Beograd prajda.

Kako je navedeno, organizatori Foruma su pre nekoliko nedelja zakazali događaj u Impact Hub (Makedonska 21). Kada su saznali da je u istom ulazu zgrade nalazi sedište Levijatana, obaveštena je policija, koja je garanotvala bezbednost ovog, kao i svakog drugog događaja tokom Nedelje ponosa.

Oko 11.35, volonterka Beograd Prajda je primetila dva muškarca u majicama na kojima je bio logo Levijatana prilaze zgradi, cepaju baner i prosipaju urin ispred ulaza.

Prema pisanju Beograd prajda, policija nije bila prisutna i nije sprečila ovaj incident. Oko sat vremena nakon napada, policija je prošla kroz zgradu, kada je zajedno sa volonterkom identifikovala dva muškarca i privela ih.

„Beograd Prajd zahteva od nadležnih institucija da počinioci budu procesuirani i kažnjeni u skladu sa zakonom, a da javnost o tome bude obaveštena. Imajući u vidu prethodne nasilne akcije ovog pokreta, zahtevamo da se predstavnici vlasti jasno odrede prema njihovim aktivnostima, a nadležni organi pokrenu odgovarajuće postupke prema njenim članovima i liderima“, navode oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari