Beograd u bojama koje simbolišu Međunarodni dan obolelih od retkih bolesti 1Foto: Beoinfo

Na inicijativu gradonačelnika Beograda, Zorana Radojičića, povodom 28. februara, Međunarodnog dana retkih bolesti, neki od simbola Beograda kao što su fontana na Slaviji, Palata „Albanija” i Brankov most, osvetljeni su bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti. Beograd je na ovaj način poslao poruku podrške obolelima.

– Cilj nam je da skrenemo pažnju na probleme obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica – rekao je Radojičić.

On je dodao da je izuzetno važno da i šira zajednica u svojim domenima pomogne kako bi se oboleli i njihove porodice što efikasnije izborili sa poteškoćama koje imaju.

– Pokretanjem ove inicijative pridružujemo se politici Republike Srbije koja ove godine izdvaja najveći iznos sredstava opredeljenih za lečenje obolelih od retkih bolesti – izjavio je gradonačelnik.

On je dodao da se Beograd danas pridružuje svetskim gradovima u simboličnoj poruci: „Retkih je mnogo. Retki su jaki. Retki su ponosni.”

– Kao lekar, imao sam prilike da lečim pacijente obolele od retkih bolesti i znam koliko je osim medicinske pomoći i podrške važna i potpora čitave zajednice. Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane. Zato smo zajedno rešeni da jačamo svest o značaju lečenja i pružanju podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama – zaključuje gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari