Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava: #antifejk trening za bolje snalaženje u digitalnom medijskom prostoru 1Foto: Beogradski centar za ljudska prava

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava tokom februara meseca organizuje besplatne #antifejk treninge za mlade u šest gradova Srbije, na temu medijske i informacione pismenosti, a sa ciljem da im pomogne da unaprede svoje snalaženje u digitalnom medijskom prostoru.

Organizatori kažu da će #antifejk trening pomoći mladima da unaprede svoje veštine snalaženja u digitalnom
medijskom prostoru, čitaju „između redova“ i odgovorno se odnose prilikom konzumiranja i deljenja sadržaja
na internetu.

Za učestvovanje u #antifejk treninzima nije potrebno nikakvo predznanje, a na kraju završene obuke učesnici/ce će dobiti i sertifikat o učešću.

Prijave traju tokom februara, popunjavanjem kratkog formulara na linku: https://forms.gle/h9De9WmoBGXh6eH7

Trening je namenjen prvenstveno mladima od 18 do 30 godina iz Beograda, Lapova, Ivanjice, Sokobanje, Bačkog Petrovca i Gornjeg Milanovca, ali i drugim mladim ljudima koji žele da unaprede svoje veštine snalaženja u digitalnom medijskom prostoru.

Treninge sa mladima vodiće Milena Popović i Jovana Prešić, novinarke Istinomera koje se godinama bave analizom medijskih sadržaja i fenomenom lažnih vesti.

Svaki #antifejk trening se sastoji od tri kraće radionice prilagođene potrebama mladih, a datumi održavanja treninga su:

-2.2. Gornji Milanovac (online)

-7.2. Sokobanja (online)

-11.2. Ivanjica (online)

-21.2. Bački Petrovac

-25.2. Lapovo

-28.2. Beograd

Napomena: Zbog trenutne epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom, još uvek nije utvrđeno da li će treninzi u Beogradu, Lapovu i Bačkom Petrovcu biti održani online ili uživo.

Svi učesnici/ce će blagovremeno biti obavešteni o detaljima održavanja radionica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari