Bertolini u Užicu: Problemi Užica i evropskih opština su slični 1Nikola Bertolini i gradonačelnica Užica/ Foto: Grad Užice

Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji,  posetio je Užice i informisao se o realizaciji projekata koje EU finansira zajedno sa tom lokalnom samoupravom.

“Prvi utisak koji sam stekao u razgovoru sa gradonačelnicom i njenim saradnicima je da nema razlike između Užica i neke evropske opštine. Problemi sa kojima su suočavate su vrlo slični, a to su zdravstvena zaštita, zagađenje vazduha i iseljavanje mladih, tako da smo se dogovorili da ćemo nastaviti da ulažemo zajedničke napore u rešavanju tih problema“, kazao je Bertolini.

Gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević je podsetila na to da je u toku rekonstrukcija Antituberkulozng dispanzera, projekta vrednog 490.000 dolara, te da će uslediti i adaptacija prostora u Mesnoj zajednici Karan gde će, od naredne školske godine, biti obdanište, a radovi će koštati 430.000 dolara.

Oba projekta finansiraju se sredstvima iz programa EU PRO plus i budžeta Užica.

Tkođe, Bertilini je posetio i regionalnu deponiju Duboko, kod Užica, koja je izgrađena pre desetak godina, uz podršku EU i drugih donatora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari