Bez odgovora da li je Đoković znao da je pozitivan kada je 17. decembra bio na javnom skupu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Tokom suđenja srpskom teniseru Novaku Đokoviću u Australiji potvrđeno je da je mu je ustanovljen pozitivan test na virus korona 16. decembra, međutim javnost još nije dobila odgovor zašto je teniser dan nakon toga bio na javnom događaju.

Novak Đoković bio je pozitivan na virus korona 16. decembra, što je potvrđeno i PCR testom, na osnovu čega je zatražio i medicinsko izuzeće, a kako je tokom suđenja ustanovljeno, to izuzeće je i dobio.

Samo dan kasnije 17. decembra, Novak Đoković prisustvovao je javnom događaju, dodeli nagrada Teniskog saveza Beograd.

Bez odgovora da li je Đoković znao da je pozitivan kada je 17. decembra bio na javnom skupu 2
Foto: Teniski savez Srbije

Postavlja se pitanje kako je Đoković, koji je tada, prema dokumentima, znao da je pozitivan na virus korona, prisustvovao događaju samo dan kasnije.

Bez odgovora da li je Đoković znao da je pozitivan kada je 17. decembra bio na javnom skupu 3
Foto: Screenshot

Brat Novaka Đokovića, Đorđe Đoković izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je celokupna dokumentacija sudskog postupka pred federalnim sudom u Melburnu dostupna javnosti i da pokazuje da je Đoković 16. decembra imao pozitivan test na covid 19.

Na pitanje novinarke da li je Novak to znao i kada je 17. decembra bio na javnom događaju u Beogradu, on je rekao da je konferencija za medije završena.

Bez odgovora da li je Đoković znao da je pozitivan kada je 17. decembra bio na javnom skupu 4
Foto: Screenshot

Redakcija Danasa kontaktirala je PR tim Novaka Đokovića, a uputila je pitanje i Novakovom ocu, Srđanu Đokoviću, međutim do ovog trenutka oni nam nisu dali nikakav odgovor.

Podsećamo, odluka o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću poništena je jutros odlukom suda u Australiji.

Istekao je rok od četiri sata za odluku o deportaciji Novaka Đokovića i on je slobodan do daljnjeg. Odluka o njegovom proterivanju ipak može biti doneta sutra.

Odluka o tome da li će najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću ponovo biti ukinuta viza za Australiju ili ne neće biti doneta danas, preneli su svetski mediji.

Đoković je za sada slobodan, a kako je sam podelio na društvenoj mreži Instagram, posetio je i teren i uradio trening.

Iako je Đorđe Đoković ranije danas na Prva TV rekao da Novaka žele ponovo da uhapse, takvu mogućnost su demantovali australijski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari