Poseduje partijsku knjižicu, bio kandidat za poslanika, radio u Žandarmeriji: Ko je dr Nenad Bjelica, novi v.d. direktor Klinike "Laza Lazarević"? 1Foto: RTS/Printscreen

Nakon što je na zahtev zaposlenih „ozloglašena“ dr Ivana Stašević Karličić smenjena sa čela Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici na to mesto imenovala je dr Nenada Bjelicu, specijalistu psihijatrije.

Zaposleni su tražili njenu smenu, optužujući je za razne zloupotrebe, otupštanje zaposlenih i maltretiranje zbog čega je, kako su rekli, otkaz dalo 25 lekara i 30 do 40 medicinskih tehničara.

Budući v. d. direktor „Laze“ dolazi sa pozicije v. d. direktora beogradskog Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici, a po partijskoj liniji iz redova socijalista. Trenutno sa mesta predsednika Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Obrenovac.

Na izbornoj listi SPS-JS bio je kandidat za narodnog poslanika na izborima 2020. godine, koji su održani usred pandemije korona virusa.

Spec. dr med. Bjelicu šira javnost mogla je da upozna baš u vreme pandemije, kada se pojavljivao u medijima i govorio o kovid ambulanti na Čukarici. Tada je pozivao građane da se vakcinišu i poštuju sve mere.

Govorio je da dom zdravlja na Čukarici, kojim je rukovodio, obezbeđuje zdravstvenu zaštitu za preko 200.000 stanovnika, a da je u proteklom periodu bila jedna od onih ustanova koje su iznele najveći teret u borbi sa kovid infekcijom.

Za vreme pandemije korona virusa takođe je držao i tribine na temu mentalnog zdravlja.

Doktor Nenad Bjelica rođen je 10. februara 1974. godine u Obrenovcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu stekao zvanje doktora medicine, a zatim i specijalista psihijatrije. U njegovoj biografiji stoji i da je master menadžer u oblasti zdravstva, kao i da je završio specijalističke akademske studije forenzičkog inženjerstva na Kriminalističko-policijskom univerzitetu – smer forenzičke identifikacije.

Što se tiče njegove radne biografije, od 2004–2006. godine u Žandarmeriji je radio kao lekar angažovan na poslovima sanitetskog obezbeđenja jedinice na području Kopnene zone bezbednosti. Zatim prelazi da bude lekar u Službi hitne medicinske pomoći u Obrenovcu do 2012.godine. Nakon toga, naredne četiri godine bio je Član veća u Gradskoj opštini Obrenovac zadužen za zdravstvo i socijalna pitanja, do 2016.

U bolnici za psihijatriju KBC „Dr Dragiša Mišović“ radio je od 2016. do 31. decembra 2018. godine kada je odlukom Skupštine grada Beograda postavljen za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ Čukarica. Na sajtu doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ i dalje stoji da je v. d. direktor dr Nenad Bjelica.

Dr Bjelica je i predsednik Upravnog odbora KBC „Bežanijska kosa“ od 2013. godine.

Profesionalno angažovanje u sportu imao je u periodu od 1992-1998. godine u OK „Partizan“ i OK „Obilić“ u prvoj saveznoj ligi SRJ. Odslužio je redovan vojni rok 2001/2002. godine.

Oženjen je i otac jednog deteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari