Biserko: Karadžić inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama

Ostavite komentar


  1. Karadžić je lik koji me uopšte ne dotiče, kao i svakom drugom ratnom zločinacu želim im najcrnje kazne svima, bez obzira da li je Srbin, Hrvat , svemirac ti ljudi su ogavni, ali kome si ti inspiracija i za šta? Za koju pravdu se ti boriš kad su ti puna usta mržnje prema svom narodu? Jedan stari musliman deda mog druga iz Bjeljine, mnogo pre rata me naučio jednu važnu stvar.Da bi voleo i razumeo tuđe moraš voleti i razumeti svoje.Ti narod u Srbiji nikada nisi razumela, niti ćeš.Žalosno je ko se ovde bavi ljudskim pravima, žalosno…

    1. Nothing personal, it’s just business.
      Sto bi rekli njeni sponzori.

  2. Sonja, Vasa izjava da „on (Radovan Karadzic) ostaje kao inspiracija svim tim belim ekstremistima po svetu protiv islama“ veoma je nepromisljena i nesmotrena! Malo li je zadojenih i ostrascenih u svetu, pa nam samo jos Vi nedostajete da prizovete veliku nevolju i nesrecu!

  3. E, moj Sasa, gde ti nesta pamet, Sasa? Ako si je ikad imao. „Moras voleti sebe da bi voleo drugoga?! Mozda su ti rekli“ Moras biti kritican prema sebi da bi kritikovao drugoga“, ali, posto si glup na oba mozga( i oba klempava , martinovicevskaja uva), leka ti nema( a propasti necemo). Probaj se bar zeru procistiti, no nije neki blam. Ionako pola Srbije poput tebe, luta u trulezu svojih zatrovanih mozdanih mehurova, ne cisti razum, ne pere zube, ne pomenu ni bozje zapovedi dnevno , ne kupaju se ni sedmicno. Halo! Smeta ti sto zena govori istinu?! Some, govoriti istinu o greskama svoga naroda upravo znaci voleti ga, zvekane, pomagati, leciti ga od zubluda, potsticati, otvarati oci, priznavati grehe – a sve to da bi tvoj narod bio bolji, zdraviji, posteniji, voljeniji, nesretnice jedan,, zar to ne shvatas? Dizem ruke… Putuj , igumane, trabunjaj i tarantaj, seseljaj i dalje acuj, dodikuj i podriguj, jaci ste od sudbine!.

    1. Ali fali samokritika……..da bi naravno kao logican sled nastala i kritika.

      1. @itomir

        Pomesao si Vitomire autosovinizam i odradjivanje zadatka u zamenu za pare sa ljubavlju prema sopstvenom narodu. Naravno da oni koji ukazuju na greske sopstvenog naroda i koji zele da ga ucine boljim vise vrede od patrijota, raznih karadzdica, milosevica i slicnih kojih treba da se stidimo, samo sto doticna spada u one prvo nabrojane. Napregni se da shvatis razliku.

  4. Pitam se gde bi danas bila i sta bi radila nasa Sonja da je u ratu u Bosni pobedio Alija sa mudzahedinima, Srbe koje nije pobio, raselio, a onda sedeo u Hagu zbog masakra 8000 Srba na Palama, koji nisu hteli da prihvate zivot u njegovoj Islamskoj Bosni …
    Draga Sonja, mi bi smo radije nase Heroje Generala Ratka Mladica i Predsednika Radovana Karadzica da do kraju kao mucenici podnesu zrtvu za svoj Rod koji i dalje zahvaljujuci njima u Bosni zivi na svojim vekovnim ognjistima, … nego da ‘pobedonosno’ na TVu gledamo kako sude Alji za ‘Genocid’ nalik onom Islamske Drzave u Siriji i Iraku, raseljeni na svih 5 Kontinenata!!!
    Ali ti to nikada neces shvatiti, …

  5. Bilo bi idealno da naseg Rasu oslobode. Imali bi smo nas tim snova na celu resenja konacne srpske drzavne Apokalipse: Trener Seselj, u odbrani Nikolic, Vucic, Karadzic, Mladic, Dodik i Dacic , u napadnoj formaciji Vujin,Bosko, Selakovic, Nesa, Sarapa, Klempo, Marijan i na golu Anu. Spavas li mirno, Zapadni svete- od tetke Kanade do Kristcurca?

  6. Interesantna je intencija da se za postupke bolesnog čoveka koji je rastao u društvu koje baštini rasizam kao vekovnu tradiciju insistira na vanjskim uticajima. Jer kako god da ovu situaciju preispitamo ona je bazično uzrokovana rasizmom. Pridodamo li tome dnevno političke tlapnje i paralele tekst dođe nekako tragokomičan. Višegrad kao mesto okupljanja pijanih četničkih romantika koji se sećaju Draže Mihajlovića nosioca američkog odlikovanja Legije Zaslužnih za zasluge tokom “2. Svetskog rata dovodi se u kontekst ovog monstruoznog čina. Uz činjenicu da OŠ u Višegradu nosi ime nobelovca Ive Andrića a u obližnjem Goraždu Husein Efendije Đoze pripadnika SS nacističke divizije ove “paralele” postaju još smešnije. Bošnječki kuriozitet da osnovne škole nazivaju po nacistima jedinstvena je pojava u svetu, razmišljajte o tome dečaci.

    1. Ne filozofiraj, kao što mnogi gradovi nose naziv prognanog Napoleona, tako će garant i sa pravom, ako nigde drugdje a ono u R. Srpskoj nositi ulice i škole ime Radovana Karadžića.

  7. zamolio bih urednika ovog lista da ne posvecuju prostor u ovim normalnim novinama za nebitne likove. HVALA

  8. „…Biserko: Karadžić inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama“
    Pa jeste, ali iskljucivo zbog isfabrikovanog narativa u Hagu za cije sirenje ona sama prima pare. Sta god da je Karadzic radio to nema veze sa verskom islamofobijom kojom se vode „beli ekstremisti“. Muslimani u Bosni su takodje „beli“.

  9. Smetaju vam kulturni komentari „demokrate“????????

  10. Zar i ti, VeliZare, po bogu si brate? Cu li ti za onu nasu staru „bolje je nemati nego otimati“? Bosna je stara srpska zemlja, nas je Dubrovnik, ostrva, Jadran, deco, Crna Gora je oduvek nasa, Makedonija je Juzna srpska pokrajina, i Solun je nas, Albanija sa nasom lukom Drac, kao i Kosmet, Srpska Krajina je stolecima nase ognjiste.Nasa je i sva bela tehnika, umetnine, namestaj iz tih krajeva, nase su i njihove fabrike, sirovine, jezera i reke, Sve cemo to vratiti, kad tad, zamrznuto ili incidentno! Sta je teleca glava za gladnog i bolesne osvete macora? Za ludog macora, vucica, dacica, karadzica, seselja? ne zaboravimo jelda, pa jedva smo glave spasavali od pomahnitalih hordi mudzahedina , koji su bombardovali Beograd 3 godine, pobili desetine hiljada civila, dece nase. Puna je zemlja i hladnjace, toliko masovnih grobnica i srpske krvi, JNA u rukama muslimanskih zlocinaca, 4 godine pljackala, granatirala i spaljivala Valjevo, Nis, Novi Sad, Kragujevac.. Genocid nad 8000 Srba ne priznaju, mada svet to potvrdjuje! Alija, Alija, sta si nam uradio, zlotvore i krvnice…. sta ce ti reci miki, gavran, lisica, vuk, vulin…

    1. @vitomir

      Smesni su srBski fasisti ali ni vi autofasisti ne zaostajete ni malo. Zapanjujuce kako ste u osnovi medsjusobno isti.

  11. Sonja Biserko je licemer teske kategorije i neko ko odradjuje zadatke za pojedine interesne grupe a ne treba zanemariti ni njena licna opterecenja SRbima. Treba uporediti njene izjave i stavove i kampanje koje vodi protiv RS i za albansku paradrzavu na Kosovu i sve je jasno. Identicne stvari naziva potpuno razlicitim imenima u zavisnosti da li to rade Srbi ili Albanci.Sto se tice Kradzica i da li je idol belim ekstremistima, npr. u Italiji se u vezi tog ubice sa Novog zelanda spominju iskljucivo Italijani cija imena su mu bila napisana po oruzju, Italijani koji su predvodili bitke sa muslimanima, ne spominju se ni Karadzic ni Srbi Pokusaj da se Srbi okrive za ubistva na Novom Zelandu je samo spin onih koji rade protiv Srbije.

  12. Zbog ovakvih pd hitno trreba promeniti zakon o državljanstvu i odmah ih, po ugledu na Rusiju, izbaciti iz državljanstva Srbije. Onda neka ta dokazana srbomrziteljka traži šiptarsko državljanstvo, kada ne zna da ceni srpsko!

  13. Ko patentira lek,koji treba popiti pre citanja ovog teksta,treba da dobije Nobelovu nagradu za medicinu.

  14. Od 8 komentara, samo tri (Saša, Miki i Marija), pisana su ispravno. Ostalima želim da odu kod frizera na šišanje i šatiranje (sisanje i satiranje).

  15. Sonja Biserko, ono kada spojis mrznju prema Srbima i jos uspes to da naplatis i odlicno zivis od toga,

  16. Biserko: Karadžić inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama…. Suština ove rečenice je da se izvrši pritisak na Haški Tribunal da najstrože osudi onoga ko je “inspiracija belim ekstremistima po svetu”. Ovakav stav je perfidan, nelogičan i nekonzistentan jer “beli ekstremisti” po definiciji ne bi trebalo da budu protiv islama ili bilo koje druge religije već protiv drugih rasa, po samoj činjenici da su “beli ekstremisti”. Logičnije bi bilo reći da su hrišćanski, hinduistički ili budistički ekstremisti protiv islama a islamski ekstremisti protiv hrićana, hinduista, budista… Ovaj beli ekstremista sa N.Zelanda se veoma pozitivno izražavao o jednoj crnoj američkoj republikanki (Candace Owens) za koju kaže da ga je inspirisala a veoma se pohvalno izrazio i o komunističkoj Kini, zemlji žute rase. Logično bi bilo da neko ko je “beli ekstremista” ne želi ni da čuje ni da vidi “crnje i žutaće” (što bi rekao Beni Hil “uvek sam mrzeo rasizam i proklete žutaće”!) ali to kod B.Taranta uopšte nije bio slučaj. On je sebe proglašavao levičarem i desničarem, libertarijancem, anarhistom, ekofašistom, socijalistom …Ali kada neko ima unapred pripremljen zaključak onda govori kao S.Biserko.

  17. i sadam je bio sinonim za hemijsko oruzje… samo sto smo to potvrdili da nije tacno, ali o tome se prica samo na istoku.. ovde na zapadu gde ja zivim, obican covek veruje i dalje da je sadam imao hemijsko oruzje i da su ga zato likvidirli…

  18. Ovo je antisrpska laz koja moze proizvesti samo jos nevolja ovom narodu. Pa ovu zenu definitivno nekp placa da siri govpr mrznje, iskljucivo prema Srbima. Kakav Karadzic, kakvi beli ekstremisti, ekstremisti su u domovini onih za koje radis, sram Vas bilo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.