BNV obeležava Dan novinara Sandžaka, nagrada Medinu Haliloviću 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Bošnjačko nacionalno veće (BNV), danas je obeležilo Dan novinara Sandžaka – 1. februar, a za novinara godine u Sandžaku proglašen je Medin Halilović, vlasnik i urednik portala Snews.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić pre podne je razgovarala sa predstavnicima lokalnih medija i dopisnicima medija u Srbiji. Naglasila je da su za medije veoma važni nezavinost i sloboda i pozvala je novinare na bolju i veću saradnju sa BNV, ali i međusobnu.

U sedištu ove institucije u Novom Pazaru večeras se održava tribina pod nazivom „Važnost slobodnih medija danas“. Uvodničari su novinarke i članice Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) prof. dr Smiljana Milinkov i Ana Lalić, novinarka novopazarskog Radija Sto plus Amela Bajrović i potpredsednik BNV Muhedin Fijuljanin.

Vlasniku i uredniku portala Snews, bliskog političkoj opciji SDA Sandžaka čiji većnici predvode koaliciju u BNV, Haliloviću priznanje će biti uručeno večeras

Nacionalni savet Bošnjaka je ustanovilo 1 .februar kao Dan novinara Sandžaka u znak sećanja kada je na taj datum, pre devet decenija kada je 1932.godine u Prijepolju, izašao prvi broj lista „Sandžak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari