Bojanu Cvejiću uručeno priznanje OEBS-a „Ličnost godine“ 1Foto: Ognjen Stevanović

Izvršnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku portala lista Danas Bojanu Cvejiću Misija OEBS u Srbiji uručila je jedno od priznanja „Ličnost godine“.

Ona mu je dodeljena za privrženost slobodi medija i naporima u oblasti digitalizacije medijskog sadržaja.

Nagrađeni za 2019. godinu su, osim Cvejića, i Sonja Stojanović Gajić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i Aleksandar Ivanović, direktor udruženja građana Monitor iz Novog Pazara, za doprinos obrazovanju budućih generacija u oblasti vladavine prava i ljudskih prava.

Bojanu Cvejiću uručeno priznanje OEBS-a „Ličnost godine“ 2
Foto: Ognjen Stevanović

Stojanović Gajić nagradu je zaslužila svojom posvećenošću u promovisanju civilnog nadzora nad sektorom bezbednosti i uključivanjem mladih u reformske aktivnosti.

“Ova nagrada potvrđuje da građansko društvo i organizacije poput Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, kao i novinari imaju pravo da postavljaju pitanja o bezbednosti, a da ne budu optuživani da su špijuni jer je bezbednost javno dobro i tiče se svih nas”, naglasila je Stojanović Gajić.

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio istakao je da je Misija ove godine uložila napor u razvoj nove medijske strategije kao sredstva kojim će se obezbediti medijska sloboda, etika, profesionalizam i pismenost i dodao da bezbednost novinara ostaje prioritet.

“Sve naše aktivnosti su zasnovane na principu rada sa mladima i za mlade, posebno u oblasti bezbednosti, ljudskih prava, slobode medija i vladavine prava.Iste vrednosti uticale su na naš izbor za ovogodišnju nagradu “Ličnost godine”. Ovom nagradom odajemo priznanje pojedincima čiji rad odražava principe koje zastupa OEBS”, objasnio je Oricio na svečanosti u hotelu Hajat.

Prisutnima se obratio i ministar spoljašnjih poslova Ivica Dačić koji je izjavio da će Srbija ostati posvećena vrednostima i ciljevima koje zastupa OEBS i nastaviti da bude partner ove misije.

“Srbija je zadovoljna saradnjom koju ostvaruje sa Misijom OEBS-a i podrška koju ova organizacija pruža našim organima i institucijama je izuzetno značajna. Srbija će biti iskren partner Misije OEBS-a u Srbiji koji će kao i do sada pružati podršku i pomoć”, istakao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari