Poslanica SNS iz Užica Ivana Stojiljković (SNS) otvorila je poslaničku kancelariju u Užicu, koja se nalazi u zdanju gradske uprave u kancelariji broj 35. Ona je istakla da će kancelarija, koja je otvorena u saradnji sa Nacionalnim demokratskim institutom (NDI), poslužiti da se ostvari bolja komunikacija sa građanima, kojima želi da približi svoje poslaničke aktivnosti irad državnog parlamenta.

– Kancelarija je otvorena za sve građane, bez obzira na njihovo političko opredeljenje, poručila je Stojiljkovićeva i dodala da će se susretati sa građanima u kancelariji utorkom i četvrtkom od 17 do 19 časova. Iako je istakla da će tu kancelariju, ali u drugim terminima, moći da koriste i poslanici ostalih političkih partija, Jovan Marković (DS) i Neđo Jovanović (SPS) navode da nisu bili obavešteni o otvaranju tog prostora, niti su bili pozvani na otvaranje.

– Predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta su razgovarali i sa njima. Ono što ja želim da im ponudim, a o tome ćemo razgovarati, jeste da zajednički nastupamo, a verujem da ćemo morati tako da nastupamo kada je u pitanju rešavanje nekih problema. Oni će svakako imati svoje odvojene termine i o tome ćemo se naknadno dogovoriti, objasnila je Stojiljkovićeva.

Međutim, Neđo Jovanović kaže da je na dan otvaranja kancelarije „čuo da je ona otvorena“, te da to „nije jedini vid komunikacije narodnih poslanika sa građanima“.

– Obaveza svakog poslanika je da sasluša probleme i zahteve građana i da ih artikuliše prema institucijama u kojima se ti problemi mogu rešavati, rekao je Jovanović. S druge strane, demokrata Jovan Marković izričit je u stavu da tu kancelariju neće koristiti.

-Sigurno neću biti deo tog projekta i neću biti u toj kancelariji. Nisam dobio informaciju o otvaranju kancelarije, ni poziv za njeno otvaranje – poručio je Marković.



Prostor ostaje i za buduće poslanike

Na ocenu da je kancelariju otvorila pred nastupajuću kampanju za vanredne parlamentarne izbore, zbog čega će uskoro biti raspuštena Narodna skupština, Stojiljkovićeva je rekla da će kancelarija poslužiti i poslanicima novog saziva republičkog parlamenta iz užičkog kraja. “Nije bitno ko je otvorio poslaničku kancelariju, bitno je da ona postoji u Užicu”, rekla je ona i dodala da efekte rada te kancelarije očekuje u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari