Bolji uslovi za rad sudija 1

Nela Kuburović, ministrka pravde, ozvaničila je danas završetak izgradnje zgrade Prekršajnog i Privrednig suda u Užicu, za čiju izgradnju je država izdvojila oko 215 miliona dinara. Ti sudovi su ranije bili smešteni u prostoru koji su delili sa ostalim pravosudnim organima i policijom u centru grada.

Novi objekat, koji izgrađen na mestu na kome je nekada bilo preduzeće „Centar“,  zahvata površinu veću od oko 3.000 kvadratnih metara, ima 19 sudnica, kancelarije, pisarnice, arhiv, prostor za privođenje i druge neophodne prostorije.

Gradnja objekta, nakon što je uklonjena zapuštena i oronula zgrada preduzeća „Centar“, počela je u maju prošle godine.

– Zgrada je, po površini, najveći infrastrukturni projekat koje je Ministarstvo pravde realizovalo u poslednjih dvadeset godina, rekla je ministarka i navela da je, osim u Užicu, to Ministarstvo izgradilo i objekte za prekršajne sudove u Raški i Požarevcu, a da će do kraja godine biti završena zgrada Prekršajnog suda u Pančevu.

Navodeći da Prekršajni i Privredni sud u Užicu beleže dobre rezultate, ona je navela da se nada da će u novom prostoru ta dva suda biti još efikasnija.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, objasnio je da će nova zgrada začajno doprineti poboljšanju uslova rada i efikasnosti ta dva suda, a potom istako da je lokalna samouprava učestvovala u izgradnji sa oko 1,5 miliona dinara, koliko je koštalo parterno uređenje i postavljanje rasvete.

Svečanosti su prisustvovali Zoran Pašalić, predsednik Prekršajnog apelacionog suda, Slobodan Marinković, predsednik Prekršajnog suda, Zorica Brajović, predsednica Privrednog suda, kao i predstavnici drugih užičkih ustanova i institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari