Borović: Belivukom se bavile strane službe, Nenadić samo potpisao optužnicu 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Predsednik Odbora Narodne stranke za pravosuđe, advokat Borivoje Borović izjavio je da je to što je optužnicu protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka potpisao tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, a ne jedan od njegovih zamenika, ukazuje da su se „istragom zapravo bavile strane službe“, a da je Nenadić „samo potpisao“.

„Branio sam, između ostalog, i optužene u Šarićevoj, Makinoj i kruševačkoj grupi i uvek je potpisivao zamenik tužioca, ali ovakav slučaj nikada nisam imao. Očigledno je da je optužnicu čitao neko iz političkog vrha mnogo ranije, da su dokazi verovatno stavljeni na uvid kod predsednika države i nekih ministara i da su analizirani vrlo laički. Nije isključeno da su oni uticali na optužnicu. I ovo je jedan od poteza koji ukazuju da su se istragom zapravo bavile strane službe, a da je Nenadić samo potpisao“, rekao je Borović za portal Nova.rs

Borović je naveo da mu „sve to liči na situaciju u kojoj mora da se kontroliše upetljanost vlasti u ceo slučaj“.

„To može samo jedan čovek, koji je postavljen na tom slučaju, a to je Nenadić. Nisam siguran da imaju poverenje u zamenika tužioca za organizovani kriminal Sašu Ivanića, koji je kritikovan i osporavan i koji je provlačen kroz tabloide i blaćen“, rekao je Borović.

Borović je ocenio da je Nenadić potpisao optužnicu i zbog „medijskih razloga, jer žele da drže sve pod kontrolom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari