Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ruma na funkciju predsednika opštinskog parlamenta izabran je Nenad Borović iz Demokratske stranke, dok je za zamenika predsednika izabran Vladimir Maletić iz Socijalističke partije Srbije – koji su na ovim funkcijama bili i u prethodnom skupštinskom sazivu.

Oni su bili kandidati novoformirane skupštinske većine koju čine DS, SPS-PUPS i DSS, a koja u ovom sazivu ima 25 odbornika. Pokrenimo Rumu – Tomislav Nikolić, odnosno stranke okupljene oko Srpske napredne stranke imaju 11 odbornika, a Srpska radikalna stranka je osvojila sedam mandata. Ovih 18 odbornika su imali svoje kandidate – za funkciju predsednika SO Ruma predložili su Smilju Lončar, a za zamenika predsednika Stevana Kovačevića.

– Posvećen sam ideji da Ruma postane atraktivna investitorima, da se ravnomerno razvija sam grad i sva sela rumske opštine, da se razvija poljoprivreda, da se pomaže socijalno najugroženijim građanima i mladim ljudima. Mi to već sada radimo, jer u ovoj godini stipendiramo preko 200 studenata i učenika – rekao je Nenad Borović. Na narednoj sednici biće izabrani predsednik i zamenik predsednika rumske opštine, a prema najavama, to će biti ljudi koji su i do sada bili na tim funkcijama – Goran Vuković (DS) i Dragan Kardaš (SPS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari