Borski okrug: Korona brojke nastavljaju da rastu 1Foto: SMJovanović

Sa početkom nove radne nedelje i nove korona brojke. U svakoj od četiri lokalne samouprave evidentirani su novi slučajevi zaražavanja i prema podacima nadležnih na teritoriji Borskog okruga je 801 kovid bolesnik, a u borskoj i bolnici u Negotinu, na kovid odeljenjima zbrinuto je 46 kovid bolesnika.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je sa 37 novoinficiranih, na teritoriji grada Bora 355 slučajeva virusne infekcije.

U Opštoj bolnici u Boru je na kovid odeljenjima na lečenju 21 bolesnik, a u kovid ambulant ii na prijemnom bolničkom odeljenju juče je evidentirano 144 pregleda.

Korona virus je u minula dva dana u kladovskoj opštini potvrđen kod 39 osoba i sada je prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, u ovoj opštini 169 kovid bolesnika.

Za proteklih 12 dana broj inficiranih uvećao se deset puta, budući da je 5. januara od kovida 19 bilo bolesno 17 Kladovljana.

Na teritoriji negotinske opštine u minula 72 sata evidentirano je 56 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, te je broj kovid bolesnika u ovoj opštini porastao na 165.

U kovid ambulanti je u isto vreme pregledano 120 pacijenata, pri čemu je bilo 93 prva pregleda.

Na kovid odeljenjima u bolnici u Negotinu hospitalizovana su 23 pacijenta sa upalom pluća.

Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek, evidentirana su tri nova slučaja inficiranja virusom i sada je od kovida obolelo 112 osoba, među kojima je i osam zdravstvenih radnika i osmoro dece do 17 godina.

U tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka je šest bolesnika.

Polovinu obolelih čine osobe starosti od 25 do 49 godina, kojih je prema evidenciji majdnapečkog Doma zdravlja 53.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari