Branilac Katarine Petrović o ukidanju presude: Radi se samo o procesnom propustu 1Foto: Printscreen/Nova TV

Branilac policajke Katarine Petrović, advokat Branko Ivković danas je povodom odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine presudu kojom je ona oslobođena krivice, rekao za Insajder da odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Katarina Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ivković je rekao da je prvostepena presuda ukinuta jer je Viši sud u Valjevu u izreci presude naveo da je optuženu oslobodio na osnovu odredbe iz člana 423, tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, s obzirom na to da nije dokazano da je učinila krivično delo koje joj je stavljeno na teret, dok se u obrazloženju pozvao na odredbu iz člana 423 tačka 1 nalazeći da u radnjama optužene nije bilo protivpravnog postupanja.

„Imajući to u vidu Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio Višem sudu u Valjevu na ponovni postupak. Odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku, a koji niti može niti sme uticati na konačnu odluku suda,  a to je oslobađajuća presuda“, rekao je Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari