Katarina Petrović: Očekivala sam ukidanje presude 1foto screenshot N1

Policajka Katarina Petrović, kojoj je danas ukinuta oslobađajuća presuda, rekla je za N1 da je očekivala da će do toga doći, ali da veruje je ovo pitanje tehničke prirode.

“Očekivala sam da ce do ovog doći, ali smatram da je stvar tehničke prirode, zbog formulacije u postojećoj presudi” rekla je za N1 Katarina Petrović.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je policajka Katarina Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika republike Aleksandra Vučića.

Policajka iz Valjeva uhapšena je pre tačno godinu dana jer je javnosti učinila dostupnim nalaz veštačenja kojim se potvrđuje da je kum predsednika Nikola Petrović skupocenim automobilom „meklaren“( vrednosti oko pola miliona evra), pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene dve žene, piše Nova.rs.

Odmazdu je pokrenuo Sektor unutrašnje kontrole MUP, kom se na raspolaganje, kao u potpunosti nenadležno, stavilo najpre Više javno tužilaštvu u Beogradu i to Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Kako bi imali osnova da pritvore Katarinu Petrović, beogradsko VJT, na čijem je čelu Nenad Stefanović, pokrenulo je istragu zbog zloupotrebe položaja. Usled pritiska javnosti, Petrovićeva je naposletku puštena iz pritvora, da bi tužilaštvo u Beogradu podiglo protiv nje optužni predlog zbog kršenja Zakona o tajnosti podataka, dela koje uopšte nije u njihovoj nadležni.

Predmet je tada, uz predlog da se Petrovićeva osudi na sedam meseci zatvora, prosleđen na nadležnost Višem sudu u Valjevu, koji je nakon postupka ocenio da Katarina Petrović nije prekršila Zakon o tajnosti podataka i oslobodio je krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari