Brat Novice Antića: Moj brat je i posle sedam dana štrajka glađu jak i uporan u odbrani 1Foto: FoNet/Arhiva

Porodica privedenog predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića popodne ga je posetila u novosadskom pritvoru i tvrdi da se dobro drži.

„Moj brat Novica se dobro drži nakon sedam dana štrajka glađu, koji je započeo 27. februara. Porodica ga je upravo posetila u pritvorskoj jedinci u Novom Sadu i on nam je rekao da se dobro oseća u svakom pogledu, iako ne uzima hranu sedam dana“, rekao je za portal N1 Vaso Antić, rođeni brat Novice Antića, uhapšenog predsednika Vojnog sindikata Srbije.

On je dodao da je „porodica preko posrednika javnosti u utorak rekla šta misli o najnovijim podmetačinama u javnosti o navodnoj Antićevoj povezanošću sa inostranim faktorom“.

„Novica je siguran u nepostojanje bića krivičnog dela koje mu se pripisuje i nema nameru da prekine štrajk glađu, jer se radi o političkom progonu“, zaključio je za portal N1 Vaso Antić.

Da podsetimo, stan Novice Antića u Kragujevcu je pretresla policija rano ujutro 27. februara, odnela laptop i mobilni telefon predsednika Vojnog sindikata Srbije, privela ga dva sata kasnije u odeljenje UKP Kragujevac, a nakon saslušanja on je transportovan do Beograda, a zatim i do Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

On je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode, a dan kasnije ponovo je priveden i u pritvoru je još uvek. Novica Antić i generalni sekretar Vojnog sindikata Srbije uhapšeni su pod optužbom da su proneverili 18 miliona dinara novca sindikata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari