Brnabić: Rijaliti programi nisu specifičnost Srbije 1Ana Brnabić Foto: Tviter

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže rijaliti programi nisu specifičnost Srbije, da postoje u svim zemljama i da su jako popularni. Ona je navela primer porodice Kardašijan u Americi koja je postala popularna upravo zahvaljujući rijalitiju.

– Rialiti programe u Srbiju nije ni doveo ni uveo Željko Mitrović nego Dragan Đilas i to ih je uveo preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, a to je B 92. I nije ni to bilo dovoljno, nego je kuću Velikog brata izgradio u Pioniskom gradu, gde upravo treba da se bavimo decom i obrazovanjem. U ovom tenutku to je stvar regulatornih tela, a  ne Vlade Srbije i mislim da svako treba da radi svoj posao. Slažem se apsolutno sa ministrom prosvete da mi treba da popularizujemo kuturne i obrazovne programe, ali nažalost ili na sreću, čini mi se ipak na sreću, mi ne možemo da se bavimo programima privatne televizije – rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara šta misli o ideji ministra kulture da bi rijaliti programe trebalo dodatni oporezovati, Brnabić je rekla da to nije pitanje za nju, jer nije ni dovoljno stručna, niti ima dovoljno podataka i analiza da bi takvu odluku donela.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da mu je važnije da regulatorna tela i televizije sa nacionalnom frekvencijom pogledaju šta su sve potpisali kada su dobijali licence. Kaže da već dve godine insistira na obrazovnom programu, ali da je čak i nacionalna televizija tome posvetila minorno vreme. Za sve ostalo ga, kako je rekao, baš briga.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Brnabić: Rijaliti programi nisu specifičnost Srbije”

  1. Pojacati kulturni i obrazovni program bar na televizijama sa nacionalnom frekvencijom,da bismo u bliskoj buducnosti iamli zdrave i kulturne generacije,a ne one sa idolima iz rijalitija.

  2. Kakav odgovor premijerke, ja sam ostao šokiran…. sramno. Srbija nije ni „d“ od države, nego jedna obična amorfna masa koja se menja u skladu sa naradbama pojedinačnih interesnih grupa

  3. Gospodja Brnabic, predsednica Vlade Srbije, ni jednu jedinu rec na bezobrazluk Mitrovica, ni rec na poguban uticaj porno sadrzaja na svest mladih ljudi, ni rec podrske svome ministru, vec hladno Kardasijan, Djilas, mi ne mozemo da se bavimo privatnom televizijom (koja je dobila nacionalnu frekvenciju i dobija sredstva iz budzeta gradjana !), a ministar obrazovanja kaze da ga bas briga ! Dakle mi smo (7miliona) opkoljeni od strane odredjenog broja kolonijalnih izvrsitelja. Definitivno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.