Brnabić: Rijaliti programi nisu specifičnost Srbije 1Ana Brnabić Foto: Tviter

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže rijaliti programi nisu specifičnost Srbije, da postoje u svim zemljama i da su jako popularni. Ona je navela primer porodice Kardašijan u Americi koja je postala popularna upravo zahvaljujući rijalitiju.

– Rialiti programe u Srbiju nije ni doveo ni uveo Željko Mitrović nego Dragan Đilas i to ih je uveo preko televizije koja je bila simbol kulture i alternativne scene, a to je B 92. I nije ni to bilo dovoljno, nego je kuću Velikog brata izgradio u Pioniskom gradu, gde upravo treba da se bavimo decom i obrazovanjem. U ovom tenutku to je stvar regulatornih tela, a  ne Vlade Srbije i mislim da svako treba da radi svoj posao. Slažem se apsolutno sa ministrom prosvete da mi treba da popularizujemo kuturne i obrazovne programe, ali nažalost ili na sreću, čini mi se ipak na sreću, mi ne možemo da se bavimo programima privatne televizije – rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara šta misli o ideji ministra kulture da bi rijaliti programe trebalo dodatni oporezovati, Brnabić je rekla da to nije pitanje za nju, jer nije ni dovoljno stručna, niti ima dovoljno podataka i analiza da bi takvu odluku donela.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da mu je važnije da regulatorna tela i televizije sa nacionalnom frekvencijom pogledaju šta su sve potpisali kada su dobijali licence. Kaže da već dve godine insistira na obrazovnom programu, ali da je čak i nacionalna televizija tome posvetila minorno vreme. Za sve ostalo ga, kako je rekao, baš briga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari