Budžetska inspekcija ne predlaže privremene mere 1Foto: sabac.rs

Grad Šabac u zvaničnom saopštenju za javnost reagovao je, kako je u njemu obrazloženo, na zlonameran i neistinit tekst u listu Politika: „Šapcu prete privremene mere“.

Gradska uprava Šapca podseća da privremene mere, navedeno je u saopštenju, mogu biti uvedene samo u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi. I to ako skupština ne zaseda duže od tri meseca, ako se ne izabere gradonačelnik i gradsko veće mesec dana od dana konstituisanja skupštine ili od podnošenja njihove ostavke, ili u slučaju da se ne donese budžet u roku utvrđenim zakonom.

To znači da budžetska inspekcija nema ovlašćenja da predloži privremene mere, što je navedeno u novinskom tekstu. Da je tekst zlonameran i neistinit dokaz je što Grad Šabac nije upoznat sa bilo kakvim nalazom budžetske inspekcije, navodi se u ovom saopštenju.

Projekat „Razvoj Šapca po meri građana“ se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta grada Šapca. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari