Čajetinski budžet za narednu godinu 2,3 milijarde dinara 1Foto: Nenad Kovačević

Čajetina će, u narednoj godini, odlučila je lokalna skupština, raspolagati budžetom od 2,3 milijarde dinara, što je iznos koji je sličan ovogodišnjem budžetu.

Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina, ocenio je da je budžet za narednu godinu razvojni, da su planirana značajna sredstva za investicije, komunalnu infrastrukturu, ali i za socijalna davanja, poljoprivredu, turizam i promociju turističkih potencijala Zlatibora.

On je dodao da su ovogodišnji prihodi bili veći od planiranih i da se očekuje da će se, do kraja godine, uvećati do 10 odsto. Opština Čajetina, istakao je, jedna je od retkih lokalnih samouprava u Srbiji koja je, rebalansom, povećala budžetske prihode.

U ovoj godini, kako je podsetio, završeno je nekoliko kapitalnih projekata , poput panoramske žičare- gondole od Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do Tornika, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcije Kraljevog trga, tržnog centra i šireg dela Zlatibora.

I u narednoj godini, kako je rekao, izdvojena su značajna sredstva za investicije.

„Za izgradnju puteva i ulica, kao i za rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, planirano je oko 250 miliona dinara, ali i za prvu fazu izgradnje vodovoda Sušičko vrelo, od Sušičkog vrela do Žigalskog visa sa rezervoarom. U planu je delimična zamena magistralnog cevovoda od Ribničkog jezera do Zlatibora, kao i sanacija fabrike za preradu vode u Ribnici i izgradnja rezervoara od 2.000 kubnih metara na samom Zlatiboru“, objasnio je Đurić.

On je dodao da će se naredne godine graditi reciklažno dvorište, radionica, garaža i upravne zgrade KJP „Zlatibor“ i groblje na Zlatiboru.

Noac u budžetu, dodao je, planiran je i za tekuća održavanja, novu javnu rasvetu i zamenu postojećih svetiljki led sijalicama, čime će se uštediti električna energija, ali i za izgradnju nekoliko dečijih igrališta, kao i uređenje postojećih parkova.

Uručena opštinska priznanja

Najviša opštinska priznanja koja, zbog epidemije, nisu mogla biti uručena na Dan Čajetine – 30.juna, uručena su na sednici na kojoj se usvojio budžet za narednu godinu. Najviše priznanje „Zlatiborske povelja“ je uručena KJP „Zlatibor“. Dobitnici Nagrade „Dimitrije Tucović“ su Anđela Petković, koja je u junu bila na završnoj godini beogradskog Pravnig fakulkteta sa prosekom ocena 10, a sada je diplomirana pravnica, JKP Vodovod, FK Zlatibor i KK „Zlatibor“. Zahvalnica za humanost i ljudskost u teškim vremenima „Zoran Tmušić“ je uručena Aleksandru Iliću Puketu sa Zlatibora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari