Novosagrađene osnovne škole „Ćamil Sijarić“, u krugu bivše Fabrike obuće „Ras“ i „Meša Selimović“, kod Petrove crkve, konačno su primile đake. Krajem jula su umrežene, a tri dana pre početka ove školske godine Ministarstvo prosvete je izdalo rešenja o njihovoj verifikaciji, odnosno potvrdilo da ispunjavaju uslove za rad.


Obe škole imaju po 3.600 kvadratnih metara korisnog prostora, po 22 učionice i fiskulturne sale. Izgrađene su po svim standardima koje zahteva savremeno obrazovanje. Škole rade u dve smene i njihovim otvaranjem rasterećene su osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Rifat Burdžović Tršo“, „Bratstvo“ i „Aleksandar Stojanović Leso“.

Izgradnju i opremanje škole „Ćamil Sijarić“ sa 1,75 miliona evra finansirala je Turska razvojna agencija (TIKA), a školu „Meša Selimović“ sa skoro 200 miliona dinara finansiralo je Ministarstvo prosvete sredstvima Evropske investicione banke. Od ove školske godine na gradskom području radi, u naselju Mur, istoimena škola, koja je do sada bila istureno odeljenje OŠ „Jošanica“ u selu Lukare. Na području Novog Pazara ima 15 osnovnih škola, 10 u gradu i pet na seoskom području, u kojima nastavu pohađa oko 12.500 đaka. I ove školske godine gradska uprava je za oko 1.600 đaka prvaka obezbedila školski pribor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari