Čačani po drugi put protestuju da bi sačuvali park 1Foto: Wikipedia

Više od stotinu stanovnika čačanskog naselja Velika kolonija održali su drugi protest za odbranu parka u tom naselju na čijem mestu je predviđena izgradnja stambenih zgrada.

Oni su sa protesta još jednom uputili apel gradskim vlastima da park, koji u Velikoj koloniji postoji od 1948. godine i čija je površina oko 50 ari, ostane zelena površina.

Meštani ističu da su u decembru saznali da se planira izgradnja stambene zgrade na površini parka u Velikoj koloniji i da su se samoinicijativno okupili i osnovali Odbor koji će organizovati dalje aktivnosti za odbranu parka.

Oni ističu da su svesni da je imovina u koju je uključena i površina parka vraćena u restituciji, ali apeluju na gradsko rukovodstvo da reši taj problem zbog, kako kažu, „neophodnosti postojanja zelenih površina i humanih uslova za život“.

Gradske organizacije opozicionih stranaka Dveri i Narodne stranke u Čačku podržale su građane iz Velike kolonije u odbrani parka.

Narodna stranka je pozvala gradske vlasti da isplati investitore i na taj način sačuva zelenu površinu u Velikoj koloniji.

Dveri su saopštile da će njihovi urbanistički i pravni timovi pružiti svu pomoć građanima naselja Velika kolonija u odbrani parka.

„Dveri godinama upozoravaju da su urbanistički planovi Čačka obične špekulativne zone, konstruisane tako da omoguće ekstra – profiterima bliskim vlastima da izgradnjom maksimizuju svoj profit, pod velom zakonitosti, a na štetu Čačka i Čačana“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari