Cena stanova u Leskovcu od 460 do 1.200 evra po kvadratnom metru 1Foto: J. Jovanović

Prosečna cena stambenog kvadrata u Leskovcu iznosi oko 520 evra, s tim što se stari stanovi mogu naći i po jeftinijoj ceni (oko 460 evra), dok su stanovi u novogradnji skuplji (oko 1.000 evra). Na pojedinim lokacijama u centru stanovi se prodaju i po ceni od 1.200 evra po metru kvadratnom.

Zakup stanova u Leskovcu je povoljniji u odnosu na Niš, na primer, piše JuGmedia, pa tako za iznajmljivanje jednosobnog stana treba izdvojiti oko 100 evra mesečno, a dvosobnog oko 160 evra. U zavisnosti od opremljenosti, stanarina trosobnog stana košta između 200 i 250 evra mesečno.

Velika ponuda stambenog prostora u Leskovcu ove godine se proširuje, i to zahvaljujući izgradnji novih stanova na 14 lokacija.

Prema rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića, u toku je izgradnja 555 stanova i 47 lokala na teritoriji grada Leskovca.

Trend rasta cena nekretnina koji traje godinama nije zaobišao ni jug Srbije. Cene stanova u Nišu, Leskovcu i na Kopaoniku sustižu cene stambenog kvadrata u prestonici i drugim većim gradovima poput Novog Sada i Kragujevca, javlja JuGmedia.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari