"Zamislite agente CIA da šetaju sa logom na čelu": Reakcije na patroliranje pripadnika BIA sa dugim cevima po Beogradu (FOTO) 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ/MO)

Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u petak uveče, juče su ulicama beograda i tržnim centrima patrolirali pripadnici BIA i SAJ-a sa dugim cevima, što nije izazvalo pozitivne reakcije među građanima.

Dok su neki smatrali da se time nepotrebno diže panika i poručuje da smo ugroženi od terorističkog napada, većina je na patroliranje agenata gledala sa podsmehom, deleći njihove fotografije po društvenim mrežama.

Tako je jedan korisnik društvene mreže X napisao: „Zamisli agente CIA da šetaju sa logom na čelu? Paju Patka da su stavili, imalo bi više smisla“, poručio je.

Advokat Nikola Lakić smatra da je ovo „režija za Oskara“.

„Pripadnici BIA i SAJ patroliraju Beogradom sa dugim cevima. Ne tako davno Aleksandar Vučić izvodio je i vojsku na ulice sa puškama u rukama da brani narod od virusa. Sve ovo u cilju zastrašivanja sopstvenog naroda. Režija za Oskara!“, napisao je Lakić na mreži X.

Predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš smatra da je reč o zastrašivanju građana.

„Kad je 2020. izveo vojsku na ulice, dugim cevim i zastrašivanjem je suzbijao COVID. Sad ponovo podbača rejting dugim cevima. Ovaj put naoružana jedinica BIA ima premijeru na beogradskim šetalištima. Prethodna jedinica te firme bila je JSO. Samo što su oni imali premijeru na ratištu“, napisao je ponoš na nekadašnjem Tviteru.

Osim pored reke, pripadnici BIA šetali su i po tržnim centrima, a najzapaženiji su bili u Galeriji, u okviru Beograda na vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari