Učesnici završnice Kupa Srbije i akteri dve velike neiskorišćene prilike za plasman u odbojkašku Superligu imaju iste ciljeve i u novoj sezoni. Za razliku od čelnih ljudi kluba igrački pogon u odnosu na prošlu sezonu nije se mnogo promenio. S namerom da ostvare domet koji im je u prošlom šampionatu u poslednjem trenutku izmakao vođstvo kluba preuzeli su sve sami bivši odbojkaši Novog Pazara.


Novi predsednik OK Novi Pazar je dr Ervin Ćorović, predsednik Skupštine kluba postao je Dragan Brajković, a sportski direktor Enes Hadžibegović. Do promene je došlo i na klupi tima, koji će umesto dosadašnjeg trenera Radoslava Milića predvoditi mladi stručnjak iz Zaječara Saša Stefanović. Prošle godine Stefanović je radio kao pomoćnik Dragana Đorđevića u iranskom klubu Šahdori iz Urmije. Ranije sa dosta uspeha vodio je nekoliko naših i rumunskih muških i ženskih ekipa. Između dva prvenstva klub se jedino rastao sa korektorom Radosavom Dojčilovićem. Na njegovo mesto stigao je povratnik iz podgoričke Budućnosti, u kojoj je imao izvanredne sezone, 21-godišnji Novopazarac Irfan Hamzagić. Ove godine Hamzagić je proglašen za najboljeg smečera Balkanske odbojkaške lige, u kojoj je sada već njegov bivši klub Budućnost osvojio drugo mesto, a bio je i najbolji poenter tima koji je poražen u finalu kupa i prvenstvu Crne Gore od Budvanske rivijere.

Drugo veliko pojačanje je Goran Ivanković. Iskusni 34-godišnji primač, svojevremeno juniorski reprezentativac Srbije, u našoj zemlji igrao je za GIK Banat i Vojvodinu, a u inostranstvu za grčki AEK i u izraelskoj, rumunskoj i ligi Tunisa. Treće pojačanje je srednji bloker Enes Duštinac, koji se vratio u klub iz beogradskog Partizana.. Ostali deo ekipe čine igrači koji su branili boje kluba i u prošloj, najuspešnijoj sezoni u istoriji novopazarske odbojke.

I ove godine Prva odbojkaška liga Srbije brojaće 12 ekipa. Novi članovi su povratnik iz Superlige beogradski Železničar i pobednici tri grupe drugoligaške konkurencije: Timok iz Zaječara, Inđija i Bukovica Putevi iz Ivanjice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari