Crnadak: Glasanje BiH o Kosovu u Savetu Evrope sramota i izdaja Željke Cvijanović i Dodika 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je sramota predsedavajuće Predsedništva BiH Željke Cvijanović i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika to što predstavnica BiH nije glasala protiv početka razmatranja članstva Kosova u Savet Evrope.

„Jučerašnja sednica Komiteta ministara SE u Strazburu, na kojoj zamenica šefa misije BiH Tanja Milašinović, diplomatski kadar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), nije glasala protiv početka procedure ulaska Kosova u SE pokazala je koliko je štetno, opasno i ponižavajuće delovanje SNSD u zajedničkim institucijama BiH“, naglasio je Crnadak, saopšteno je iz PDP-a.

Bivši ministar spoljnih poslova BiH Crnadak je ocenio da „sramota i Željke Cvijanović i Milorada Dodika ne može biti veća od ove, kada najstarije i najveće evropske institucije rade protiv Srbije“.

Crnadak je ocenio da je Milašinović, koja je glasala na sednici, „najmanje kriva“, jer je samo ispunjavala nalog najviših funkcionera, koji je bio suprotan stavu i Republike Srpske i BiH, da ne priznaju nezavisnost Kosova.

„U visokoj politici, na ovako važnim međunarodnim forumima, nema slučajnosti i ništa se ne prepušta slučaju“, kazao je on.

Crnadak je naveo da javnost Republike Srpske mora da zna da je ovo bila „svesna akcija SNSD, zbog čega se oni nalaze na najvišem mogućem stepenu izdaje“.

„Kad u istom danu (predsednik Hrvatske) Zoran Milanović kaže da je HVO zlikovce odlikovao uz datu reč Dodika da slobodno dodje u Derventu i kada SNSD ne glasa protiv ulaska Kosova u SE, onda nema sumnje da Dodik, SNSD i njihova koalicija vode izdajničku politiku, direktno usmerenu protiv vlastitog naroda i protiv Srbije“, zaključio je Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari