Crveno-beli uručili poklone za 8. mart, a Mozzart vrednu novčanu donaciju 1Predstavnici Sigurne kuće, Zvezde i Mozzarta Foto: Mozzart

Tokom cele godine Mozzart kroz društveno odgovorne akcije i vredne donacije podržava rad sigurnih kuća širom Srbije i zajedno sa poznatima širi poruku “stop nasilju nad ženama”! Značaj projekta koji se realizuje u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije prepoznao je i FK Crvena zvezda.

Treću godinu zaredom, predstavnici kompanije Mozzart i crveno-belih, na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem posetili su Sigurnu kuću, kako bi i 8. marta ukazali na važnost borbe protiv nasilja u porodici.

Strateg srpskog šampiona, kao i fudbaler Aleksandar Dragović ulepšali su praznik ovim hrabrim ženama i uručili poklone i cveće, a kompanija Mozzart je donirala novčanu pomoć od 500.000 dinara.

„Ovo je treći put da smo u Sigurnoj kući sa Mozzartom. Zadovoljstvo nam je što možemo da vidimo, upoznamo, sednemo i popričamo sa ovim hrabrim ženama i da im pružimo podršku. Znam da je njima najteže, ali na ovaj dan možemo da im poklonimo cvet i ako uspemo da im izmamimo osmeh, to je naša pobeda. Nadam se da će u sigurnim kućama biti što manje žena, te da će biti sigurnije i nasmejanije iz dana u dan. Nadam se da možemo da privučemo nekoga da još više misli o ovim damama i da im olakšamo koliko možemo našim prisustvom i pomoći“, naglasio je Stanković.

Dragović je istakao da je srećan što je u prilici da nekome ulepša dan, pogotovo ženama iz Sigurne kuće.

Ovim gestom, Mozzart i Zvezda su još jednom želeli da ukažu da ne treba zatvarati oči pred očiglednim društvenim problemom.

„Ovo je sada već dugododišnja saradnja i posebno smo zahvalni na tome, jer svim ženama poseta poznatih mnogo znači. I medijska pažnja znači, to je poziv da se i drugi priključe i pomognu koliko mogu. Još ako je to Zvezda, kao veliki brend, žene se osećaju bolje kad shvate koliko su značajne. To im daje snagu i vetar u leđa, da žene nikada ne zaborave koliko su vredne. Hvala mnogo na poklonima i donaciji“, rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Kompanija Mozzart je još pre 12 godina prepoznala značaj ove institucije, koja daje veliku podršku žrtvama porodičnog nasilja. Tokom prethodne decenije regionalni lider u oblasti igara na sreću kontinuirano je slao donacije, a u 2022. izdvojio je dva miliona dinara za pomoć sigurnim kućama u Novom Sadu, Nišu, Vranju i Priboju.

“Pre tri godine smo potpisali protokol o saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, ali naša borba protiv nasilja nad ženama traje mnogo duže. Više od decenije pomažemo sigurne kuće širom Srbije i organizujemo akcije kako bi se u javnosti što glasnije govorilo o ovom velikom društvenom problemu. Crvena zvezda je već godinama naš partner na ovom projektu i zajedno sa fudbalerima i trenerom, Dejanom Stankovićem se trudimo da osnažimo žene i zajedno apelujemo da se svaki vid nasilja prijavi”, naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari