Cvetković: Uskoro novi detalji o otmici 1

Na nedavno održanoj konferenciji za štampu bilo je omogućeno da svi prisutni postavljaju neograničeni broj pitanja i potpitanja, a svakako će uskoro biti prilika da upoznam javnost i sa novim detaljima.

To je bio juče jedan od odgovora na Fejsbuk strani Danasa novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak nedavno bio prijavljen, koji tvrdi da je otet, a nadležni sumnjaju da je reč o lažnom prijavljivanju.

Na dosta pitanja građana u okviru “Intervjua na mreži” o tome koliko je dobio para da sve to iscenira, Cvetković je odgovarao svima isto: “Ako sam dobio i jedan dinar, do poslednjeg dinara da potrošim na lekove za sina jedinca, a bogu se molim da oprosti svima koji organizovano ili iz nekog drugog razloga smišljeno provlače takve informacije”.

Kada je reč o motivima njegove otmice, rekao je da nakon oslobađanja i kroz analizu svih događaja nakon otmice, njegovo mišljenje da postoji nekoliko motiva koji bi mogli da budu pravac u kome istraga treba da ide.

“Svi su vezani za moja novinarska istraživanja u vezi sa raznim pojavnim oblicima kriminala. Ne isključujem mogućnost da je to moje interesovanje za likvidaciju Olivera Ivanovića. Ili moj angažman oko istraživanja u vezi biznisa sa opasnim otpadom, skladištenjem i uništavanjem u Srbiji, ali i zloupotrebe i pljačke na lokalnom nivou”, rekao je novinar za koga je stiglo više od 80 pitanja i komentara.

Bilo je i pitanja o tome ko je ubio Olivera Ivanovića i kakva on ima saznanja o tome, a on je rekao da apsolutna sva raspoloživa saznanja dostavlja nadležnim organima.

“Juče sam se sreo sa specijalnim tužiocem koji postupa u vezi sa ovim slučajem i dobio potvrdu da je i istražni tim u najvećem delu usmerio istragu koja je došla do sličnih informacija. I još jednom molim sve da pažljivo pogledaju konferencije za štampu, a koristim i ovu priliku da izrazim svoje čuđenje da sem kosovskih i balkanskih medija koji su iscrpno o tome izveštavali u poznatim srpskim kontrolisanim medijima o tome nije obavljeno nijedno slovo. Mišljenja sam da to nije slučajno”, odgovorio je Cvetković.

Na konkretna pitanja ko je ubio Olivera Ivanovića, njegov odgovor je bio da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je u vreme poslednjih izbora organizovala paljenje automobila, kao i zastrašivanje bliskog okruženja Olivera Ivanovića.

“To je ono što ja mogu da kažem, a iskreno se nadam da će specijalno tužilaštvo uspeti da prikupi dovoljno dokaza kako bi se na osnovu zakona adekvatno kaznili organizatori i likvidatori Olivera Ivanovića”, naglasio je Cvetković.

O selfijima sa predstavnicima vlasti

Nekoliko pitanja za Stefana Cvetkovića bilo je u vezi sa fotografijama koje ima sa predstavnicima aktuelne vlasti, a koje kruže internetom. “Novinarski posao podrazumeva susrete i kontakte sa ljudima iz svih sfera”, rekao je na to Cvetković.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/photos/a.401114090073963.1073741828.246511218867585/874551439396890/?type=3&theater

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari