Da li će se odbrana Belivuka zasnivati na njegovoj saradnji sa državom? 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

– Da li će se odbrana Veljka Belivuka zasnivati na tome da je sarađivao sa državom, to vam sada ne mogu reći. Tek posle suđenja – kratko je za Danas poručio Belivukov advokat Dejan Lazarević, dodajući da veruje da će današnje ročište pred sudom trajati nekoliko sati.

Pred Specijalnim sudom za organizovani krimilan danas će biti održano pripremno ročište optuženom Veljku Belivuku, sa početkom u 14 časova i 30 minuta. Ročište je zatvoreno za javnost, na njemu se predlažu dokazi, a optuženi se samo kratko izjašnjava da li je kriv ili ne. Glavnu reč ima tužilaštvo kao i advokati odbrane.

Podsetimo, uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal 9. februara zbog ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Belivuk je tada rekao kako su Zvonko Veselinović, Sale i on „poslali momke da ruše u Savamali“.

Osumnjičeni su negirali krivicu za ubustva, istakavši da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih. Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima“, rekao je Belivuk na saslušanju, ističući da su “Zvonko Veselinović, Sale i on poslali momke da ruše u Savamali“.

Belivukova grupa koja broji ukupno 30 članova, optužena je za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i nelegalno posedovanje oružja. U optužnici se navodi da je grupa bila deo kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore koji je godinama u ratu sa škaljarskom grupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari