Željko Veselinović, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove, odbio je da primi rešenje o penzionisanju, saopštio je Sindikat policije Sloga.

Kako se ukazuje u saopštenju, obaveštenje Veselinoviću je zalepljeno na vrata kabineta u zgradi SIV II po nalogu njegovog tadašnjeg kolege načelnika Sektora za ljudske resurse i pomoćnika ministra Vladimira Ilića.

“Pravnik po struci i bivši advokat Željko Veselinović, pomoćnik ministra, iznerviran postupkom načelnika Sektora za ljudske resurse koji ga je pismeno obavestio o penzionisanju, pokušao je da reši problem ali niko u Sektoru za ljudske resurse nije želeo da ga primi i sa njim razgovara. Njegovim dugogodišnjim saradnicima i rukovodiocima u u Sektoru za ljudske resurse bilo je zabranjeno da sa njim komuniciraju”, navodi Sindikat policije Sloga.

Kako dodaju, povređen i ponižen, tadašnji načelnik Sektora i pomoćnik ministra za finansije tek tada je shvatio kako se osećaju obični ljudi koji bivaju upotrebljeni i odbačeni od sistema za koji su radili čitav život.

Da li je penzionisanje bivšeg pomoćnika ministra policije Željka Veselinovića skandal: "Tih dana nije ličio na sebe, bio je vidno uznemiren" 1
Foto: Sindikat policije Sloga

“Naši članovi i simpatizeri kažu da gospodin Veselinović tih dana nije ličio na sebe, hodao je hodnicima zgrade SIV II vidno uznemiren i pod stresom, do neprepoznatljivosti, saradnici s kojima je godinama radio sklanjali su se od njega. Službeni automobil, značku i legitimaciju kao i svo ostalu ličnu opremu na zaduženju vratio je tek nakon intervencije policije koja ga je zatekla u stanu, pa mu je “objašnjeno” da će, ukoliko ne vrati svu imovinu MUP na zaduženju, biti uhapšen a protiv njega biti pokrenut krivični postupak, a on završiti u pritvoru. Nemajući kuda, isti je rezdužio sredstva a dalji ulazak u zgradu SIVII u Beogradu mu je zabranjen”, navodi se u saopštenju.

Dodaje je da su policajci na obezbeđenju zgrade SIVII dobili jasna uputstva – “Željku Veselinoviću zabranjen je ulaz jer je isti nepoželjan”.

“I šta reći na sve ovo, ako se protiv pomoćnika ministra i načelnika sektora ovako odnose pojedini moćnici, šta tek običan zaposleni može da očekuje od državne institucije za koju radi”, navode iz Sindikata policije Sloga i ukazuju da su imali uvid u mnoga rešenja o penzionisanju radnika MUP, te da u takvim rešenjima ne stoji da žalba ne odlaže, ili ne odlaže izvšenje, pa i ovom slučaju, “naše mišljenje je da žalba odlaže izvršenje dok traje žalbeni postupak”.

“Tek kada je žalbeni postupak okončan, u drugostepenom postupku rešenje bi bilo izvršno i konačno a penzionisanje izvršeno u skladu sa zakonom. Zašto je neko odlučio da na takav način penzioniše Veselinovića, ne sačekavši odluku po žalbi i konačnost rešenja nije nam poznato, sem da je ovakav postupak obeju strana u najmanju ruku skandal a postupanje načelnika sektora i pomoćnika ministra neprofesionalno”, navodi se u saopštenju Sindikata policije Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari