Da li su skupovi podrške Aleksandru Vučiću zaista spontani? 1SNS protest u Nišu Foto: Južne vesti/Vanja Keser

Većina građana, tačnije 97 odsto građana, ne veruje da su skupovi podrške Aleksandru Vučiću bili spontani, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa.

Skupovi podrške Aleksandru Vučiću, koji su se desili u nekoliko gradova u Srbiji, a okarakterisani kao spontani skupovi, bili su povod da pitamo građane šta misle da li je to zaista tako.

Od ukupno 1.000 glasova, čak 97 odsto glasalih smatra da ova okupljanja nisu spontana, dok svega tri odsto veruje da jesu, pokazali su rezultati ankete na našem sajtu.

Gotovo identičan rezultat bio je na Fejsbuk anketi, gde je procenat onih koji ne veruju u spontanost ovih skupova iznosio 96 odsto, dok je preostalih četri odsto glasalo da veruje da ovi skupovi jesu spontani, od ukupno 3.000 glasača.

Da li su skupovi podrške Aleksandru Vučiću zaista spontani? 2

Nešto drugačiji rezultat bio je na Tviteru, gde je 10 odsto građana iznelo mišljenje da su skupovi podrške Aleksandru Vučiću zaista bili spontai, dok je 90 odsto građana smatralo da to nije tako, na uzorku od 1.222 glasa.

Građani su glasali i na našoj anketi na Instagramu, gde je, takođe, najveći broj smatrao da skupovi nisu spontani i to 95 odsto njih, dok je preostalih pet odsto smatralo da jesu spontani.

Dobili smo puno različitih komentara na naše ankete.

““Spontano“ ucenjeni gubitkom posla ili iz drugih razloga daju podršku Aleksandru Vučiću, ali ima i fanatika koje su stvorili režimski mediji“, glasi jedan komentar na Fejsbuku.

Bilo je i onih koji su komentarisali naš list, kao i proteste „1 od 5 miliona“.

„Ma bitno je da je Đilasov protest 1 od 5 miliona spontan! Očekujmo da i novi urednik Danasa „spontano“ postane Boško Obradović, pošto se njeĝovoj diplomi toliko divi uredništvo istog!“, istakao je jedan građanin.